Pere Aragonès (ERC) descarta la independència tenint majoria absoluta al Parlament: aposta pel diàleg trampa amb l'Estat espanyol i els demana permís per fer un referèndum

14 de gener de 2022

Pere Aragonès (ERC) descarta la independència tenint majoria absoluta al Parlament: aposta pel diàleg trampa amb l'Estat espanyol i els demana permís per fer un referèndum

Aragonès (ERC) critica que Pedro Sánchez (PSOE) especuli, jugui amb el temps o dilati les negociacions entre ambdós governs, quan ell mateix, liderant el govern català, proposa una hipotètica negociació a canvi de refusar la llibertat dels catalans

 
Redacció

El passat dimecres, 12 de gener de 2022, el president de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès (ERC) va descartar la independència tenint majoria absoluta al Parlament: aposta pel diàleg trampa amb l'Estat espanyol i els demana permís per fer un referèndum.

 
Que no hi ha majoria "independentista" en escons i vots al Parlament per la DUI?

En la conferència pronunciada per Pere Aragonès (ERC) al Club Siglo XXI de Madrid, ha descartat la independència mentre ha apostat pel diàleg trampa, el qual preconitza un referèndum pactat amb l'Estat espanyol que qualifica de necessari per la democràcia espanyola.

En aquest sentit, Aragonès (ERC) pateix que l'Estat espanyol sigui incapaç de facilitar un referèndum pactat amb Catalunya, menystenint així la majoria en escons i vots que té avui el Parlament de Catalunya per dur a terme la DUI. Així mateix, continua entestat en s'ha de votar amb el permís espanyol com s'ha de viure a Catalunya.

 
Soroll de sabres entre la concòrdia dels partits d'esquerres

A tot això, Aragonès (ERC) critica que Pedro Sánchez (PSOE) especuli, jugui amb el temps o dilati les negociacions entre ambdós governs, quan ell mateix, liderant el govern català, ha assumit que és moment de parlar de propostes per materialitzar una hipotètica negociació a canvi de refusar la llibertat dels catalans mitjanaçant la independència unilateral.

Aragonès (ERC), mentre ha denunciat les interferències de la justícia espanyola en els processos polítics a Catalunya, no s'ha oblidat de citar la sentència contra l’Estatut i el qüestionament del model d’immersió lingüística quan el seu govern no el defensa.

A la conferència hi han assistit l’ex-alcaldessa madrilenya, Manuela Carmena., qui ha presentat el ponent, i a primera fila hi han destacat la ministra socialista de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez (PSOE), i també hi era present el titular d’Universitats, Joan Subirats (ECP), dels comuns. Així està treballant, en paral·lel a la gerència autonòmica del govern de Catalunya, les relacions institucionals entre partits polític ERC. Oriol Junqueras (ERC) pretén mantenir bona relació entre els partits d'esquerres a Catalunya a efectes d'amanir més endavant una entesa autonòmica.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme