Pere Aragonès (ERC) confirma a Vicent Sanchis (TV3) que la prioritat del Govern no és la independència, sinó el referèndum pactat amb Espanya i l'indult dels polítics processistes presos

27 de maig de 2021

Pere Aragonès (ERC) confirma a Vicent Sanchis (TV3) que la prioritat del Govern no és la independència, sinó el referèndum pactat amb Espanya i l'indult dels polítics processistes presos

En la primera entrevista televisiva de Pere Aragonès (ERC) com a president de la Generalitat, es descarta la DUI, es legitima l'okupació i s'advoca per una entesa amb l'Estat espayol

 
Redacció

Ahir, 26 de maig de 2021, el nou president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès (ERC), durant l’entrevista institucional amb Vicent Sanchis a TV3, va afirmar que la seva legislatura estarà més cohesionada respecte l’anterior presidida per l’ex-president Quim Torra (JxCat). Tanmateix, l'agenda de l'extrema esquerra s'imposa en les matèries d’habitatge i okupació amb la CUP des del minut zero, la qual cosa serà motiu d'inestabilitat en el nou Govern de coalició entre ERC i JxCat.

Tal com ja ha expressat en altres ocasions, el mandat d’Aragonès (ERC) no prioritzarà la independència, doncs la relegarà al darrer lloc de les seves prioritats. Abans prefereix desenvolupar polítiques d'esquerres i demanar a l’Estat espanyol un altre referèndum i també l’amnistia sobre els polítics processistes presos en l’exigida taula de negociació.

 
Polítiques pro-okupació

Pel que fa a l’aposta social, i prenent d’exemple el recent desallotjament a Barcelona, Aragonès (ERC) assegura que, front l’okupació, cal augmentar els experts en matèria d’habitatge que l’incentiven, però no els cossos de seguretat que la confronten. Aquesta exigència cupaire, per tant, ERC la mantindrà per garantir el suport parlamentari de l'extrema esquerra.

 
La falsa arcàdia dels fons europeus

Quant a l’àmbit econòmic, insistint en els fons europeus com a via d’ingrés segur de Catalunya, camí que l’economista Xavier Sala-i-Martín ja va desmuntar a FAQS – Preguntes freqüents de TV3, considerant que, a banda del baix grau d’ajuda que suposaran pels restaurants, generaran un deute que hauran de pagar els contribuents mitjançant retallades o una pujada dels impostos.

 
La independència, ajornada sine die

Així, Aragonès (ERC) s’eximeix de responsabilitats i insta el president espanyol, Pedro Sánchez (PSOE), a trobar una entesa amb l'Estat espayol en dos anys. A més, ha regalat un vot de confiança de dos anys menys, que és el temps que Sánchez (PSOE) disposa per esgotar la legislatura espanyola. Mentrestant, paral·lelament, Aragonès (ERC) proposa que durant aquest període els partits processistes avaluaran si cal o no un enfocament diferent a l’autonomista. Al capdavall, suposa una altra invenció estratègica i perllongar el processisme.

Ara bé, obeint en tot moment l’Estat espanyol mitjançant un referèndum pactat i reconegut internacionalment, el qual evitaria el resultat de la desobediència que Aragonès (ERC) no vol que li succeeixi com amb la inhabilitació de Torra (JxCat). Alhora, Aragonès (ERC) arenga els espanyols que donin la mà a la independència de Catalunya per fer fora la dreta i el feixisme.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme