Pere Aragonès (ERC) admet que la nació catalana està en perill mentre el 'pacte per la llengua' entre ERC, JxCat, PSC i Comuns imposarà un 50% de castellà a les aules

27 de maig de 2022

Pere Aragonès (ERC) admet que la nació catalana està en perill mentre el 'pacte per la llengua' entre ERC, JxCat, PSC i Comuns imposarà un 50% de castellà a les aules

Aragonès (ERC) advoca pel consens lingüístic en comptes de defensar la llengua catalana com a única oficial, i alhora confessa que ens hi juguem ser una nació d'elecció amb la llengua catalana com a element aglutinador

 
Redacció

El passat dimecres, 25 de maig de 2022, Pere Aragonès (ERC) va admetre que la nació catalana està en perill mentre el 'pacte per la llengua' entre ERC, JxCat, PSC i Comuns imposarà un 50% de castellà a les aules.

 
Entren en vigor mesures contràries a la supervència nacional dels catalans

El president de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), en roda de premsa, ha tornat a reivindicar que 'la immersió és un model d’èxit' i ha considerat que amb l’escola catalana 'ens hi juguem el futur d’aquesta societat i la nació catalana'.

Aragonès (ERC) advoca pel consens lingüístic en comptes de defensar la llengua catalana com a única oficial, i alhora confessa que ens hi juguem ser una nació d'elecció amb la llengua catalana com a element aglutinador. D'altra banda, pretén que Catalunya sigui un país amb 'una nació plural, diversa i inclusiva'.

 
Trets al peu contra la llengua pròpia dels catalans

La Plataforma per la Llengua, en dues piulades, ha advertit sobre el pacte per la llengua entre ERC, Junts, PSC i Comuns en considerar que definir el castellà com a ‘llengua curricular’ permetria al govern de Pedro Sánchez (PSOE) exigir un 50% de castellà a les aules, emparant-se en l'article 6 de la LOMLOE.

D'altra banda, la Plataforma per Llengua presentarà al Parlament una esmena a la proposta de llei i declararà que el text acordat pels diferents partits polítics no ha estat consensuat amb l'ONG pro-català.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme