Parlament de Catalunya: el processisme podria perdre la majoria absoluta si hi haguessin eleccions aquest 2022

16 de maig de 2022

Parlament de Catalunya: el processisme podria perdre la majoria absoluta si hi haguessin eleccions aquest 2022

Pere Aragonès (ERC) tampoc surt ben parat dins d'aquest sondeig publicat per La Vanguardia: tan sols el 37% dels enquestats creu que sigui un bon president per Catalunya

 
Redacció

Ahir, diumenge 15 de maig de 2022, Ipsos Spain va publicar a La Vanguardia una enquesta en la qual, si ara hi haguessin eleccions al Parlament de Catalunya, el processisme podria perdre la majoria absoluta.

 
Catalunya, cronificada en el processisme mentre aquest perd suport social

L'enquesta manifesta que la composició parlamentària actual es mantindria en la mateixa línia. De fet, el PSC seria el partit més votat a Catalunya, que passaria de 33 a 36 escons. Seguidament, ERC mantindria els 33 escons i la primera davallada processista pel que fa a la representació es veuria a JxCat, que es quedarien amb 25 escons, set menys que els que tenen a hores d'ara.

D'altra banda, l'extrema esquerra processista CUP augmenta un escó al Parlament, de 9 a 10, que són els mateixos resultats que pujarien formacions com Vox, de 11 a 12, i En Comú Podem, de 8 a 9. A tot això, Ciutadans tornaria a perdre pes a la cambra catalana. La formació taronja passaria a tenir 3 escons, mentre que el Partit Popular tindria més del doble de representació amb 7 escons.

En definitiva, les formacions processistes d'ERC, JxCat i CUP podrien perdre la majoria absoluta encara que de moment la mantindrien, tot i que de forma més ajustada. Entre els tres partits, en efecte, sumarien 68 escons, xifra necessària per qualsevol investidura del president de la Generalitat i acció governamental.

A tot això, Pere Aragonès (ERC) tampoc surt ben parat dins d'aquest sondeig publicat per La Vanguardia. Tan sols el 37% dels enquestats creu que Aragonès (ERC) és bon president per Catalunya. D'altra banda, només un 27% creu que l'actual president del Govern és capaç d'unir els catalans.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme