Palma de Mallorca: l'Audiència Nacional espanyola ordena la deportació durant deu anys d'un immigrant marroquí que va formar una cèl·lula islamista a la presó

21 de gener de 2022

Palma de Mallorca: l'Audiència Nacional espanyola ordena la deportació durant deu anys d'un immigrant marroquí que va formar una cèl·lula islamista a la presó

En col·laboració de persones que estaven en llibertat, cervava reclusos que estiguessin a punt d'extingir les seves condemnes: oferia vora 5.000 €, formació militar, un futur econòmic esplaiat i una dona musulmana com a esposa

 
Redacció

Ahir, 20 de gener de 2022, l'Audiència Nacional espanyola va ordenar la deportació durant deu anys d'un immigrant marroquí que va formar una cèl·lula islamista a la presó de Palma de Mallorca.

 
Qui és aquest immigrant marroquí i islamista?

Segons fonts penitenciàries, provinents d'altres reclusos, el sospitós oferia diners, entrenament militar i una dona musulmana com a contraprestació per unir-se a la gihad, la guerra islamista contra Occident.

De fet, cercava, en col·laboració de persones que estaven en llibertat, reus predisposats i que estiguessin a punt d'extingir les seves condemnes. Els oferia vora 5.000 €, formació militar, un futur econòmic esplaiat i el lliurament d'una dona musulmana com a esposa.

Així mateix, comptava amb suport d'un altre immigrant marroquí resident a l'illa mallorquina, el qual també havia estat pres a Palma de Mallorca amb l'ara deportat.

Tanmateix, aquest immigrant marroquí va arribar a l'Estat espanyol amb dotze anys i residia a Manacor. Paral·lelament, el 2019 complia condemna per un delicte de robatori amb força i abans ja havia estat en dues ocasions més al centre penitenciari.

 
Mesures penals

L'Audiència Nacional espanyola ha ordenat l'expulsió del territori espanyol durant deu anys d'un immigrant marroquí que va formar una cèl·lula gihadista a la presó de Palma per reclutar combatents per a enrolar quadres en el terrorisme islamista i organitzar atemptats al Marroc i l'Estat espanyol.

En aplicació de la Llei d'Estrangeria se li va imposar una sanció molt greu que revocava el seu permís de residència de llarga durada en suposar una amenaça per a la seguretat nacional.

En aquest sentit, si bé l'expulsat va presentar un recurs, finalment l'Audiència Nacional espanyola l'ha desestimat. L'immigrant marroquí va al·legar que no suposava cap risc per a la seguretat nacional i apel·lava al seu arrelament a Mallorca, on hi ha els seus pares, tres germans, la seva parella i un fill que va néixer el 2015. Això no obstant, aquests arguments han estat rebutjats atesa la radicalització que ha quedat exposada, doncs resulta indubtable que concorren motius imperiosos de seguretat pública per expulsar-lo.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme