Països Baixos: milers de neerlandesos desafien a Amsterdam la prohibició de manifestar-se contra les restriccions del virus xinès imposades pel govern

5 de gener de 2022

Països Baixos: milers de neerlandesos desafien a Amsterdam la prohibició de manifestar-se contra les restriccions del virus xinès imposades pel govern

Un grup de persones amb monos blancs i màscares blanques sostenien rètols, inclòs un que deia 'No es tracta d'un virus, es tracta de control' per un costat i 'Llibertat' per l'altre

 
Redacció

Diumenge passat, 2 de gener de 2021, als Països Baixos milers de neerlandesos van desafiar a Amsterdam la prohibició de manifestar-se contra les restriccions del virus xinès imposades pel govern.

 
Autoritarisme governamental contra la llibertat individual

El govern neerlandès havia prohibit la protesta, dient que la policia tenia indicis que alguns manifestants podrien estar planejant assistir preparats per a la violència. Tanmateix, més tard, el municipi d'Amsterdam va emetre una ordre d'emergència perquè la gent abandonés la plaça del Museu i la policia anti-avalots va patrullar per la zona a efectes de dissoldre la manifestació, enviant d'aquesta manera els manifestants als carrers propers.
A tot això, abans que els agents es traslladessin, alguns participants van desplegar una pancarta que deia 'Menys repressió, més cura' a prop del Museu Van Gogh. Un grup de persones amb monos blancs i màscares blanques sostenien rètols, inclòs un que deia 'No es tracta d'un virus, es tracta de control' per un costat i 'Llibertat' per l'altre.

De totes maneres, va haver-hi una forta presència policial a la plaça i als carrers propers. Es va designar la zona com a regió de risc de seguretat, atorgant aleshores a la policia l'autoritat per escorcollar persones de manera preventiva.

 
Deriva autoritària instal·lada als governs, tant a Països Baixos com a Catalunya

La manifestació es va produir el mateix dia que la policia neerlandesa va dir que prendria mesures per protestar per les demandes creixents de la seva feina. Els representants sindicals policials han dit que la policia anti-avalots continuaria treballant-hi, si cal.

Les taxes d'infecció per coronavirus han anat disminuint gradualment durant setmanes als Països Baixos, quan van reintroduir les mesures de bloqueig al novembre de 2021 i les van reforçar encara més durant la temporada de vacances de Nadal.

La mitjana de 7 dies de nous casos diaris va baixar lleugerament durant la setmana passada fins a 85 casos nous per 100.000 persones, tot i que la mutació omicron es va convertir en la variant del virus xinès dominant del país.

Sota el confinament, totes les botigues no essencials estan tancades, així com bars, restaurants i llocs com museus, teatres i cinemes.

Al novembre de l'any passat, una manifestació per coronavirus va esclatar en violents disturbis a Rotterdam i les manifestacions a la plaça dels Museus han acabat en enfrontaments entre la policia i els manifestants que van ignorar les ordres d'abandonar la zona.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme