Països Baixos: embarga els comptes corrents dels vàndals que pagaran les destrosses mentre Catalunya els exculpa i protegeix

22 de febrer de 2021

Països Baixos: embarga els comptes corrents dels vàndals que pagaran les destrosses mentre Catalunya els exculpa i protegeix
Fotografia per: Marco De Swart

Entre les mesures neerlandeses contra els aldarulls, destaquen les penes de presó de fins a sis mesos, els serveis comunitaris o l’embargament de béns, i esdevé punible que la crida a la violència a les xarxes socials

 
Redacció

Com ha avançat Nius, com a paral·lelisme del cas Hasel i fent-se ressò de les resolucions sobre els centenars de manifestants detinguts als Països Baixos per protestar amb un vandalisme extrem contra el confinament, la fórmula neerlandesa per a prevenir els aldarulls passa per mesures com ara fer que els vàndals –o els seus pares, si són menors i no poden afrontar-ho– paguin les destrosses comeses.

Tanmateix, a banda de les penes de dues setmanes de presó i fins a sis mesos, la llei neerlandesa també afegeix serveis comunitaris o l’embargament de béns en cas d’haver causat desperfectes sobre el mobiliari urbà. Fet que, alhora, també serveix per a poder indemnitzar les víctimes dels robatoris i destrosses.

A més, la llei també contempla com a casos punibles els d’usuaris de les xarxes socials que inciten a l’alteració de l’ordre públic, considerant-los igualment culpables, fins i tot si tan sols n’han fet difusió. Comportant, en funció del cas, entre tres i sis mesos de presó segons considera el Ministeri Públic dels Països Baixos.

 
Mentrestant, Catalunya exculpa el pillatge

Tot i així, a Catalunya, amb exemples com els danys contra el Palau de la Música, impera la idea que cal perdonar-ho tot als saquejadors i avalotadors; fins i tot, defensant-los sota el pretext del dret a la llibertat d’expressió. Una circumstància que no només desempara el nostre patrimoni, sinó que legitima la violència més il·lògica.

Especialment, i com ha reportat Helpers [BCN] a les xarxes, quan aquesta és causada per immigrants. En el cas dels aldarulls contra l’empresonament de Pau Rivadulla (Pablo Hasél), i amb més de la meitat dels detinguts marroquins i guineans, aprofitant-se del caos per a saquejar i robar impunement.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme