Països Baixos: cafès, restaurants i botigues desafien el govern neerlandès en protesta contra el bloqueig causat per les mesures contra el virus xinès

16 de gener de 2022

Països Baixos: cafès, restaurants i botigues desafien el govern neerlandès en protesta contra el bloqueig causat per les mesures contra el virus xinès

Aquestes mesures restrictives no han evitat que les infeccions s'han disparat a xifres rècord recentment, mentre que els ingressos a l'hospital i a les unitats de cures intensives han caigut durant setmanes

 
Redacció

Divendres passat, 14 de gener de 2022, els Països Baixos han mostrat que hi ha empresaris de la restauració tips de l'intervencionisme governamental: cafès, restaurants i botigues han desafiat el govern neerlandès en protesta contra el bloqueig causat per les mesures contra el virus xinès.

 
Empresaris que defensen els seus negocis

En el marc d'una acció de protesta, les botigues, els bars i els restaurants neerlandesos van obrir aquest divendres per constatar la ira creixent per setmanes de mesures de bloqueig de coronavirus, malgrat que s'espera que es redueixin algunes de les restriccions.
Els Països Baixos han estat immersos en un dur bloqueig des de la setmana abans de Nadal en una mesura que el govern neerlandès diu que té com a objectiu comprar temps per alleujar la pressió sobre els hospitals sobrecarregats i augmentar d'aquesta manera el programa de reforç de vacunes del país. Tanmateix, aquestes mesures restrictives no han evitat que les infeccions s'han disparat a xifres rècord recentment, mentre que els ingressos a l'hospital i a les unitats de cures intensives han caigut durant setmanes.

 
El govern neerlandès entre les cordes

A tot això, el primer ministre neerlandès Mark Rutte està ponderant —fruit de les protestes dels empresaris de la restauració— la reobertura de botigues no essencials juntament amb empreses com les perruqueries. També s'espera que les universitats reobrin per a classes presencials a partir de demà, dilluns 17 de gener de 2022.

El bloqueig ha provocat frustració, especialment a ciutats com Valkenburg, a prop de les fronteres neerlandeses amb Alemanya i Bèlgica, que veuen persones que visiten aquelles nacions veïnes per comprar o menjar fora perquè tenen menys restriccions.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme