País Valencià: pioner en sancionar l’enaltiment del franquisme

12 de juny de 2021

País Valencià: pioner en sancionar l’enaltiment del franquisme

Les sancions compleixen amb una obligació de qualitat democràtica contra el totalitarisme, segons la consellera Rosa Pérez Garijo (IU)

 
Redacció

Pionera en el si de l’Estat espanyol, la llei de memòria democràtica del País Valencià, comptant també amb una Conselleria de Memòria Democràtica, sancionarà amb dues multes de 4.000 euros manifestants franquistes que van participar en una marxa el 12 d’octubre de 2020 portant torxes i exhibint simbologia de la dictadura de Franco.

Segons explicava la consellera Rosa Pérez Garijo (IU) al 3/24, les sancions compleixen amb una obligació de qualitat democràtica.

 
Sancions administratives

Malgrat que l’article 40 de la llei valenciana estableix que les administracions públiques han de prevenir i evitar l’exaltació de la sublevació [sic] militar o el franquisme, les sancions previstes són procediments administratius, atès que encara no hi ha una llei orgànica que condemni l’apologia del franquisme.

 
Nova legislació a Itàlia contra el totalitarisme

Tanmateix, i amb consciència democràtica sobre la necessitat de legislar contra les dictadures, a Europa sorgeixen lleis democràtiques contra el totalitarisme, com ara el comunisme.

En aquest sentit, l'apreciació que s’està duent a Itàlia es basa en una proposta del partit nacionalista-conservador Fratelli d’Italia (FdI), encapçalat per Giorgia Meloni (FdI), qui considera que ha arribat l’hora d’equiparar el comunisme amb el feixisme.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme