Oriol Mitjà sobre la Conselleria de Salut: 'es deixava morir persones que veritablement estaven molt bé‘

20 de desembre de 2020

Oriol Mitjà sobre la Conselleria de Salut: 'es deixava morir persones que veritablement estaven molt bé‘

Els errors de la Generalitat faran que la situació, segons l’epidemiòleg, s’allargui un any més desconeixent si els errors s’han esmenat o no

 
Redacció

Divendres, 18 de desembre de 2020, durant el debat a RTVE – Catalunya sobre la gestió de les residències d’Alba Vergés (ERC) i Chakir El Homrani (ERC) durant la pandèmia de la Covid-19, l’epidemiòleg Oriol Mitjà va revelar com la Generalitat de Catalunya va deixar morir la gent gran catalana mitjançant el protocol d’escala de puntuació Barthel al llindar de 50, que, en alguns casos, inclou pacients sense prou autonomia diària.

Segons Mitjà, el terrible escenari de les residències palesa “un sistema sanitari que, quan se’l necessita, no dóna a l’abast per respondre”. Especialment, pel que fa al sostre terapèutic calculat amb l’esmentada puntuació Barthel i amb què, tot sent defensat per Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de Catalunya, Mitjà esclareix que “es deixava morir persones que veritablement estaven molt bé”.

 
Mitjà no sap dir si l’error s’ha esmenat

La priorització de pacients a causa del col·lapse sanitari, malgrat que el conductor del programa Xavier Sardà recordi que el Govern es vanava de tenir un dels millors sistemes sanitari del món, va provocar, com denuncia Amnistia Internacional, morts que es podrien haver evitat.

Un error que va deixar més de 1.000 persones fora de les UCI i que Mitjà, dubtant que la situació es repeteixi, no sap dir si s’ha esmenat. Un seguit d’errades que, vaticina l’epidemiòleg, faran que la situació s’allargui un any més perquè, sentencia, Catalunya “ha anat pitjor tot el temps”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme