ONU: un alt funcionari de les Nacions Unides fa xantatge als europeus advertint 'o pagueu més ajuda alimentària a l'estranger o patireu més immigració massiva'

29 de març de 2022

ONU: un alt funcionari de les Nacions Unides fa xantatge als europeus advertint 'o pagueu més ajuda alimentària a l'estranger o patireu més immigració massiva'

David Beasley, responsable del programa d'alimentació de Nacions Unides, adverteix que hi ha risc de fam al nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà, i de retruc d'immigració massiva d'aquests territoris a Europa

 
Redacció

Dimarts de la setmana passada, 23 de març de 2022, un alt funcionari de les Nacions Unides va advertir als europeus que o paguen més ajuda alimentària a l'estranger o patiran la immigració massiva com de 'l'infern a la terra'.

 
Una guerra innecessària i que dispara la immigració massiva

Segons l'ultimàtum escrigimit als líders europeus pel cap del Programa Mundial d'Aliments de l'ONU, si aquests no paguen els aliments als països sub-desenvolupats, aleshores hauran d'afrontar la crisi d'immigració massiva. En aquest sentit, aquest advertiment dramàtic arriba quan l'organització mundial comença a lluitar per pagar els aliments que dóna a les parts del món afectades per la fam i, en paral·lel, amb la invasió russa d'Ucraïna, la qual interromp el subministrament d'aliments a nivell mundial i, per extensió, augmenta els preus.

Així mateix, tal com exposa un informe de POLITICO, David Beasley, responsable del programa d'alimentació, ha advertit que el projecte de Nacions Unides està en perill, i que Europa o bé ha d'aconseguir més fons per a la missió del grup de l'ONU o s'enfronta a una terrible crisi d'immigració massiva. A més, va considerar que si hom creu que si es descuida el nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà, el nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà arribaran a Europa i 'es tindrà l'infern a la terra'.

 
El graner mundial ucraïnès, atacat per Rússia

Ucraïna, anomenada el graner d'Europa, és el país proveïdor d'una part important de la producció mundial de blat, assolint prop del 30 per cent de la quota de mercat mundial del gra, incloent-hi també Rússia. A tot això, ambdós països tenen un paper important en la producció i exportació de fertilitzants, sense els quals els rendiments dels cultius es podrien reduir fins a un 50 per cent a Suècia, per exemple.

No obstant això, a causa del conflicte en curs, la invasió russa a Ucraïna ha provocat que les exportacions s'hagin aturat en gran mesura, i els vaixells russos impedien als vaixells ucraïnesos accedir al Mar Negre i proveir el món. De fet, la combinació d'aquests factors implica que és probable que hi hagi una crisi alimentària mundial imminent, molts experts com Michael Fakhri, relator especial de l'ONU sobre el dret a l'alimentació, apunten que hi haurà fam en algunes parts del món.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme