Olot (La Garrotxa): el centre històric es converteix en un cau d'okupes i de tràfic de drogues

25 d'agost de 2021

Olot (La Garrotxa): el centre històric es converteix en un cau d'okupes i de tràfic de drogues

Segons l'alcalde d’Olot, Pep Berga (JxCat), les okupacions són delinqüència, creen inseguretat als barris i afecten greument el veïnat on es duen a terme perquè generen insalubritat, incivisme, escàndols i tràfic de drogues

 
Redacció

Olot pateix les okupacions d'immobles, sobretot als edificis ruïnosos del centre històric. La capital garrotxina ha estat la plaça dels okupes els últims dos anys. En aquest sentit, Ignasi López, cap de la Policia Local de la capital de la Garrotxa, en declaracions a Ràdio Olot, ha manifestat que l'atenció policial contra l'okupació ha augmentat considerablement, passant dels 274 serveis el 2018 als 500 l'any 2019; a tot això, les xifres de 2020 encara no estan completades però ha fet constar que es mantenen a l'alça.

 
Interior i la Policia Local es renten les mans

Per una banda, Jordi Martinoy, director dels Serveis d’Interior a Girona, ha atacat la banca i els fons d'inversió perquè atribueix —a la mateixa emissora olotina— que no volen resoldre aquesta problemàtica d'una manera pro-activa. Tanmateix, Martinoy reconeix que el propietari de l'immoble ha de procurar que la propietat romangui en les condicions òptimes.


I per l'altra banda, la Policia Local, tot i els patrullatges, responsabilitza els propietaris que no estiguin localitzables quan es produeixen les okupacions. Sembla que el cos policial omet la tasca policial que li és pròpia i s'atribueix als titulars de cada immoble que hagin d'estar pendents si els okupes accedeixen a les seves propietats privades i que, sent així, aleshores actuïn ràpidament.

 
Contra les okupacions amb la llei: són delinqüència

Paral·lelament, l’alcalde d’Olot, Pep Berga (JxCat), segons recull el Garrotxí.cat, ha asseverat que les okupacions són delinqüència, creen inseguretat als barris i afecten greument el veïnat on es duen a terme perquè generen insalubritat, incivisme, escàndols i tràfic de drogues.


No en va, tant els ajuntament d'Olot com el de Girona l'agost de 2020 van fer un front comú a efectes de demanar a la fiscalia que actués urgentment per tal d'aturar les okupacions de manera efectiva. Ambdues corporacions municipals, a més, van acordar conjuntament curtcircuitar també i sobretot les okupacions conflictives que romanen en el temps, i també van adreçar-se a la Diputació de Girona perquè els ajudés a subsanar aquesta xacra.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme