Noruega: l'assassí de cinc persones i ferir-ne dues amb un arc i una fletxa a Kongsberg era un danès de 37 anys convertit a l'islam

15 d'octubre de 2021

Noruega: l'assassí de cinc persones i ferir-ne dues amb un arc i una fletxa a Kongsberg era un danès de 37 anys convertit a l'islam

El cap de policia Sæverud ha comunicat que es tracta d'un convertit radicalitzat a l'islam, afegint a més que no havien rebut cap informe relacionat amb la radicalització enguany

 
Redacció

Ahir, dijous 14 d'octubre de 2021, la policia noruega va confirmar que l'assassí de cinc persones i ferir-ne dues amb un arc i una fletxa a Kongsberg era un danès de 37 anys convertit a l'islam, el qual a més havia aixecat sospites per les autoritats per qüestions de radicalització abans de l'atac.

 
Qui era l'assassí radicalitzat per l'islam?

Durant una roda de premsa, el cap de policia, Ole B. Sæverud, va admetre que el sospitós de l'assassinat era un danès de 37 anys conegut per la policia. Així mateix, l'atac es va produir al centre de Kongberg, a 50 milles al sud-oest d'Oslo, i diverses de les víctimes havien estat atacades en un supermercat Coop Extra. Les autoritats noruegues creuen que actuava sol.

En tot moment, el cap de policia Sæverud ha comunicat que es tracta d'un convertit radicalitzat a l'islam, afegint a més que no havien rebut cap informe relacionat amb la radicalització enguany; comentant d'aquesta manera que ja hi ha hagut informes i se n'ha fet un seguiment de molts altres sospitosos, motiu pel qual es procura actuar amb temps a efectes de prevenir i curtcircuitar-los.


A tot això, les víctimes no han estat identificades formalment, però segons informa la Norwegian Broadcasting Corporation (NRK), eren quatre dones i un home, d'entre 50 i 70 anys. L'emissora noruega també va dir que era conscient que l'acusat havia estat condemnat diverses vegades abans, incloent-hi una ordre de restricció de sis mesos contra dos membres de la família després d'haver amenaçat amb matar el seu pare.

En aquest sentit, el tabloide noruec Verdens Gang (VG) publica que el sospitós és un ciutadà danès que havia viscut tota la seva vida a Noruega i que no treballava des de principis dels anys 2000. El diari també afirma que un membre de la família havia estat en contacte regular amb la policia per les seves preocupacions i havia intentat posar-se en contacte amb altres autoritats.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme