Noruega: els talibans viatgen des de Kabul fins a Oslo per demanar ajuda al govern noruec, tot i la vulneració de drets humans a l'Afganistan

26 de gener de 2022

Noruega: els talibans viatgen des de Kabul fins a Oslo per demanar ajuda al govern noruec, tot i la vulneració de drets humans a l'Afganistan

D'altra banda, les nacions islàmiques d'arreu del món s'han negat a reconèixer el govern no elegit de l'Afganistan controlat pels talibans com a potència legítima

 
Redacció

Dilluns passat, 24 de gener de 2022, els talibans van viatjar des de Kabul fins a Oslo per demanar ajuda al govern noruec per prevenir la fam de 23 milions d'afganesos, el 55% de la població, tot i la vulneració de drets humans a l'Afganistan, com per exemple el tracte que els talibans fan a les dones.

 
Noruega despatxa amb autoritaris islamistes afganesos

Els representants del govern talibà no elegit de l'Afganistan continuen les converses a Noruega a efectes d'intentar obtenir suport al seu govern islamista. D'aquesta manera, pretenen obtenir accés a milers de milions de fons que diuen que són necessaris per ajudar a prevenir la fam de la seva població.
Els negociadors terroristes de l'Afganistan van arribar en avió privat des de Kabul. D'ençà que els talibans van prendre el control de l'Afganistan l'agost del 2021, la prosperitat i la qualitat de vida del país s'han desplomat amb les Nacions Unides informant que uns 23 milions d'afganesos pateixen fam (el 55% de la seva població) i que 10 milions de nens a tot l'Afganistan necessiten ajuda humanitària urgentment per sobreviure, tal com informa France 24.

Alguns països occidentals com Noruega consideren que la crisi humanitària de l'Afganistan ha estat causada perquè altres nacions han retirat la seva ajuda internacional per la preocupació que finançaria les atrocitats dels talibans, en lloc d'arribar a les persones més necessitades. En aquest sentit, 80% del pressupost afganès és en despesa pública, per a serveis com escoles o hospitals públics, el qual prové de l'ajuda estrangera. A més, actualment, els treballadors del govern talibà no paga els sous i el país està a punt de col·lapsar-se.

 
Potències occidentals negocien amb talibans, mentre països islàmics s'hi neguen

Les converses es mantenen a l'hotel Soria Moria, situat als afores d'Oslo. Es preveu que els talibans es reuneixin amb diplomàtics dels Estats Units, el Regne Unit, França, Alemanya, Noruega, Itàlia i la Unió Europea, i les converses es faran a porta tancada. Així mateix, el representant especial dels Estats Units, Thomas West, va subratllar a les xarxes socials que espera un intercanvi d'idees per un Afganistan estable, respectuós i inclusiu.

D'altra banda, el ministre d'Afers Exteriors de l'Afganistan, Amir Khan Muttaqi, lidera la delegació dels talibans i s'espera que demani als EUA que descongelin gairebé 10.000 milions de dòlars en actius al banc central afganès. També s'espera que els talibans demanin 4.400 milions de dòlars en ajuda immediata per ajudar a evitar la fam massiva que s'ha intensificat per una sequera en curs a la regió. Això no obstant, els Estats Units ja han donat a l'Afganistan controlat pels talibans més de 780 milions de dòlars en ajuda financera i 3,3 milions de vacunes contra el coronavirus, des de la retirada militar dels EUA l'agost del 2021.

Alhora, les nacions islàmiques d'arreu del món s'han negat a reconèixer el govern de l'Afganistan controlat pels talibans com a potència legítima, amb l'Organització de Cooperació Islàmica (OCI) de 57 nacions, els membres de la qual inclouen l'Aràbia Saudita, l'Iraq i els Emirats Àrabs Units rebutjant treballar amb el govern de Kabul.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme