Noruega: 1 de cada 4 immigrants que tornen al país escandinau després de les vacances arriben contagiats de Covid-19

7 d'abril de 2021

Noruega: 1 de cada 4 immigrants que tornen al país escandinau després de les vacances arriben contagiats de Covid-19
Fotografia per: Médecins Sans Frontières

Reportant països d’origen com Somàlia, Pakistan, Iraq o Afganistan, s’estima que almenys el 80% dels immigrants infectats arribats de vacances són portadors de noves variants del virus xinès

 
Redacció

Segons avança el diari noruec Aftenposten,1 de cada 4 immigrants que tornen a Noruega després de fer vacances al país d’origen —com ara Somàlia, Pakistan, Iraq o Afganistan— estan contagiats de Covid-19. Tanmateix, i amb els treballadors de l’aeroport d’Oslo denunciant que molts dels immigrants refusen sotmetre’s a un test de coronavirus en l’arribada, segons Berlingske, el 80% dels immigrants infectats són portadors de noves variants del virus xinès.

 
La població immigrants no manté les mesures anti-Covid-19

A fi de pal·liar la situació, les autoritats noruegues han iniciat una col·laboració amb professionals immigrants per instar la població immigrant a no viatjar. Especialment, amb unes dades que, des de l’Institut de Salut Públic noruec, palesen que el 57% dels pacients hospitalitzats per Covid-19 són immigrants, representant el 2’5% de contagiats de la població immigrant total a Noruega envers l’1% de l’autòctona.

Tot i així, Noruega no n’és l’únic cas. En d’altres països escandinaus, com ara Finlàndia, Salut va situar el mes de desembre que una quarta part dels contagiats eren immigrants. Durant el mateix mes, en territori finlandès, el 46% dels ingressats a la UCI eren immigrants; xifra que, en un país on la immigració representa la cinquena part de la població total, sobrerrepresenta els immigrants en els contagis.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme