Nigèria: l'islamisme ataca a un comboi amb un ruc carregat d’explosius

30 de setembre de 2020

Nigèria: l'islamisme ataca a un comboi amb un ruc carregat d’explosius

Continua la matança de cristians al país de l’Àfrica occidental, amb prop de 70.000 cristians assassinats la darrera dècada

 
Redacció

Després de sobreviure als tirotejos del passat juliol mentre lliurava aliments a un comboi d’ajuda humanitària, el governador de Borno (Nigèria), Babagana Umara Zulum, ha estat objecte d’un nou atac mentre es desplaçava de la ciutat de Baga a la capital, Maiduguri, possiblement perpetrat pel grup islamista Boko Haram, responsable de més de 36.000 morts i l’èxode de dos milions de persones al país.

Segons Voa News, els islamistes han emprat un ruc cobert d’explosius per atemptar contra el comboi que desplaçava Zulum. Aprofitant el terror, els terroristes islamistes han robat un vehicle blindat, un camió carregat d’armes i sis vehicles esportius. S’especifica que, a banda dels ferits i els passatgers il·lesos del comboi, entre els cadàvers s’hi compten 12 policies, cinc soldats, quatre membres d’una milícia recolzada pel govern i nou civils.

 
Entre 50.000 i 70.000 cristians assassinats en una dècada

Paral·lelament, també a Nigèria durant el cap de setmana i com va informar dilluns Naija News, uns islamistes del poble fulbe van segrestar un sacerdot catòlic d’una parròquia de la ciutat d’Issele Asagba, Jude Onyebadi, que ja havien segrestat i alliberat el 2016, junt amb tres treballadors agrícoles que van poder escapar-se’n. Els islamistes encara no ha demanat cap rescat –el 2016 can exigir 50 milions de naires que van reduir a 20, prop de 45.000 euros– ni s’han posat en contacte amb la família o la resta de la diòcesi.

Els atacs dels fulbe contra els cristians han augmentat significativament a Nigèria des del confinament pel virus xinès amb dotzenes d’agricultors cristians assassinats. Declarada per molts com “el major camp d’extermini de cristians del món”, s’estima que entre 50.000 i 70.000 cristians han estat assassinats pels islamistes radicals a Nigèria l’última dècada.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme