Nigèria: 35.000 assassinats en mans d'islamistes i 314.000 morts vinculades del 2009 ençà, segons l’ONU

26 de juny de 2021

Nigèria: 35.000 assassinats en mans d'islamistes i 314.000 morts vinculades del 2009 ençà, segons l’ONU

Segons un informe del Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD), contrastat amb dades del govern nigerià, per cada assassinat directe de l’islamisme 9 persones més haurien mort per manca d’aliments i recursos


Redacció

Segons un informe de Nacions Unides publicat el 23 de juny d’enguany, 2021, l’islamisme a Nigèria hauria assassinat gairebé 350.000 persones del 2009 ençà, el 89% de les quals ―314.000 segons les estimacions― de forma indirecta, atès que, com assenyala el Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD), per cada assassinat directe, 9 persones més ―especialment nens― haurien mort per manca d’aliments i recursos.

 
L'islamisme genera la immigració i la degradació social

Tanmateix, els atacs indiscriminats de l’islamisme a Nigèria, recordant que és bressol del grup Boko Haram, han causat tota mena de repercussions físiques i econòmiques que han impulsat el desplaçament de centenars de milers de nigerians.

A més, forçats a emigrar a regions superpoblades i sense accés a aigua potable, on els nens esdevenen primeres víctimes a causa de llur vulnerabilitat, afegint que, a nivell escolar, s’estima que 1’8 milions d’estudiants no poden anar a l’escola.

 
Els islamistes odien els valors europeus

De fet, segons recollia el digital nigerià Premium Times, més de 700 alumnes han estat segrestats pels islamistes des de desembre del 2020, especialment al nord del país. Unes circumstàncies que han dut el govern nigerià a prendre la decisió de tancar almenys 618 escoles per seguretat.

Al seu torn, es constata que l’objectiu de Boko Haram vers les escoles forma també part d’una de les tòniques de l’islamisme: erradicar la cultura occidental de Nigèria i, alhora, estendre la violència als països veïns del llac Txad.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme