Nigèria: 3.462 cristians assassinats a mans d'islamistes durant els primers 200 dies de 2021

6 d'agost de 2021

Nigèria: 3.462 cristians assassinats a mans d'islamistes durant els primers 200 dies de 2021

Amb una mitjana de 17 cristians assassinats per dia, els informes d’Open Doors situen que la majoria de morts van ser comeses per islamistes fulani, comptabilitzant-ne 3.462 els últims 200 dies

 
Redacció

Segons un informe de la Societat Internacional per les Llibertats Civils i l’Estat de Dret que recollia la revista Crux, s’estima que almenys 3.462 cristians van ser assassinats pels islamistes a Nigèria durant els primers 200 dies d’enguany.

 
Cristians amenaçats pel sol fet de ser-los

Una xifra que, en comparació amb la darrera llista de cristians perseguits d’Open Doors i amb una mitjana de 17 cristians assassinats cada dia al país per la seva fe, és de tan sols 68 menys respecte el 2020, però sense encara haver acabat l’any.

 
L'islamisme mata cristians

Segons marca l’informe, els islamistes fulani són responsables de la majoria d’assassinats, amb 1.909 morts registrades, seguits per Boko Haram i altres grupuscles i musulmans fulani que, en conjunt, van matar 1.063 cristians.

Tanmateix, també es constata que tant l’exèrcit com la policia nigeriana n’han matat 490, afegint-hi altres branques de les Forces Armades. A més, constatant també múltiples segrests, s’estima que prop de 300 esglésies cristianes van ser atacades, destruïdes o incendiades en nom de l’islam.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme