Neus Mestres (Plataforma per la Llengua) recorda que ERC, CUP i JxCat segueixen sense fer res contra la catalanofòbia

8 de maig de 2021

Neus Mestres (Plataforma per la Llengua) recorda que ERC, CUP i JxCat segueixen sense fer res contra la catalanofòbia

La directora de Plataforma per la Llengua, Neus Mestres, després de la declaració del ciutadà flamenc Kris Charlier contra els Guàrdies Civils que el van vexar per parlar català, insta el departament d’Interior a atorgar els Mossos una unitat especialitzada en catalanofòbia

 
Redacció

Dijous, 6 de maig de 2021, Kris Charlier, ciutadà flamenc que va ser increpat, vexat i denunciat per part d’agents de la Guàrdia Civil per parlar català a l’aeroport del Prat l’any 2019, ha declarat per fi als jutjats del Prat de Llobregat contra els fets gràcies al suport legal de Plataforma per la Llengua.

Segons l’entitat, la situació de Charlier no és un cas aïllat, car s’han detectat almenys 68 casos de discriminació del català entre el 2007 i el 2019, especialment per part d’agents de policia i funcionaris de l’Estat.

A la sortida dels jutjats, Neus Mestres, directora de Plataforma per la Llengua, ha instat el departament d’Interior a aprovar un pla d’investigació, prevenció i tractament de la catalanofòbia, així com ha exigit que els Mossos tinguin una unitat especialitzada en aquesta mena de delictes recordant que ERC, la CUP i JxCat s’hi van comprometre, però no han complert.

 
La defensa del català: una qüestió vital

En una línia similar a les exigències de Mestres, el passat 20 d’abril, Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua, va exigir la creació d’una Secretaria de Política Lingüística que pengi d’una conselleria troncal, és a dir, amb prou pressupost i capacitat real d’incidir en totes les polítiques de la Generalitat de Catalunya.

Mentrestant, però, mitjans espanyols com La Sexta, on hi és present com a còmplice el granollerí Dani Mateo, legitimen i perpetuen la retransmissió de contingut catalanòfob amb total impunitat. Una tessitura, que si bé s’emmarca dins els debatuts límits de l’humor, alhora sotmet la nostra idiosincràsia i la nostra cultura a l’acudit fàcil que el feble processisme tampoc no contribueix a remeiar.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme