Nagorno-Karabakh: l’Azerbaidjan musulmà contra l'Armènia cristiana

5 d'octubre de 2020

Nagorno-Karabakh: l’Azerbaidjan musulmà contra l'Armènia cristiana

Armen Sarkissian, president d'Armènia, sosté que Turquia i l'Iran han pres partit per l’Azerbaidjan per “la continuació del genocidi armeni”

 
Redacció

El president armeni Armen Sarkissian va manifestar a la CNBC el seu temor envers la possibilitat que el conflicte entre l’Armènia cristiana i l’Azerbaidjan musulmà per la regió fronterera de Nagorno-Karabakh, al sud del Caucas, esdevingui “una altra Síria” si la comunitat internacional no intervé.

Havent acumulat almenys 230 morts, Sarkissian manté la defensa i ofensiva contra Azerbaidjan, especialment ara que Turquia hi ha pres partit en el que el president armeni anomena “la continuació del genocidi armeni”.

Mentre el primer ministre armeni, Nikol Pashinyan, critica la presència turca a la zona de guerra i l’aparició d’avions de combat F-16 que bombardegen “matant la població civil”, el portaveu del Ministeri de Defensa d’Azerbaidjan, Vagif Darghali, amenaça el bàndol armeni amb bombardejar la planta nuclear de Metsamor amb els “sistemes de míssils d’última generació” de l’exèrcit d’Azerbaidjan.

 
Mercenaris sirians contra voluntaris grecs

Si bé Armènia ja va mobilitzar ciutadans voluntaris per a reforçar la seva tropa, 80 voluntaris grecs han viatjat a Armènia per fer costat el conflicte contra Azerbaidjan i Turquia, segons el Greek City Times, almenys 50 dels quals són d’ascendència armènia.

D’altra banda, a més dels mercenaris sirians que Turquia ha aportat a la batalla, Azerbaidjan compta ara amb el suport de moltes ciutats de l’Iran que van manifestar-se dijous exclamant que “Karabakh serà sempre nostra”. Els representants de quatre províncies iranianes van emetre una declaració conjunta en favor d’Azerbaidjan recolzada pel líder de l’Iran, l’aiatol·là Ali Khamenei.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme