Musumeci (governador sicilià) tanca l'entrada de la immigració il·legal a Sicília

26 d'agost de 2020

Musumeci (governador sicilià) tanca l'entrada de la immigració il·legal a Sicília
Fotografia per: Angelos Tzortzinis

Entre l’1 de gener i el 21 d’agost de 2020, 17.264 immigrants il·legals han arribat per mar a Itàlia

 
Redacció

Malgrat les protestes del govern central d’Itàlia, el governador de Sicília, Nello Musumeci, va ordenar per decret, vàlid fins el 10 de setembre, el tancament de tots els centres d’immigrants il·legals de l'illa més gran de la Mediterrània el passat dilluns 24 d'agost de 2020 abans de mitjanit, amb el seu conseqüent trasllat a altres refugis del país o d’Europa. Una mesura motivada per les preocupacions arran de l’augment dels contagis pel virus xinès, les mesures sanitàries contra el qual no tenen garantia. Així les coses, com a aplicació recent de l’ordre de Musumeci, els ports sicilians s’han tancat envers l’arribada de qualsevol tipus d’embarcacions d’immigrants il·legals.

Si bé Lucia Lamorgese, ministra d’Interior de la República Italiana, retreu a Musumeci que la immigració il·legal és competència del govern central, el governador de Sicília insisteix que ni el govern italià ni la Unió Europea han pres cap acció contra l’ingent “invasió” d’immigrants il·legals a Itàlia. Musumeci lamenta que mentre els sicilians han de fer sacrificis per contenir els rebrots de la Covid-19, l’Estat agrupa els immigrants en petits refugis que esdevenen perilloses àrees de contagi.

 
Augment del 270,15% de la immigració il·legal per mar

Com a referència, mentre Itàlia n’havia reduït els casos a 200 diaris, el registre va abastar-ne més de 1.000 el passat diumenge, la xifra més alta des del 12 de maig d'enguany. Sumant a les dades l’arribada per mar de 17.264 immigrants il·legals entre l’1 de gener i el 21 d’agost de 2020, que respecte els 4.664 immigrants il·legals arribats en el mateix període el 2019 suposa un augment del 270,15%.

Tanmateix, el governador de Sicília explica que la necessitat de declarar l’estat d’emergència a l’illa de Lampedusa, on un centre d’immigrants il·legals n’ha augmentat el número de residents per sobre de les seves possibilitats, ha estat completament ignorada pel govern, responsable de les polítiques immigratòries.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme