Mossos: operació policial contra els ocupes il·legals algerians del Poble Sec

10 de setembre de 2020

Mossos: operació policial contra els ocupes il·legals algerians del Poble Sec

Els ocupes il·legals, molts multi-reincidents, van aprofitar la pandèmia de la Covid-19 per ocupar i rellogar il·legalment l’edifici pel valor “d’uns 3.000 euros”

 
Redacció

A les 07:30h d'ahir, dimecres 9 de setembre de 2020, els Mossos d’Esquadra van iniciar una operació per desallotjar una màfia d’immigrants i ocupes il·legals d’origen algerià –19 en el moment de l’operació, malgrat que els veïns havien arribat a comptar-ne una trentena, alguns a càrrec de menors– instal·lats durant cinc mesos al número 4 del carrer d’Hortes, al barri del Poble Sec, barri del districte de Sants-Montjuïc de la ciutat de Barcelona.

Els ocupes il·legals, molts d’ells delinqüents multi-reincidents que ja han marxat de la finca –un bloc d’apartaments turístics de nova construcció– van aprofitar la pandèmia de la Covid-19 per ocupar i rellogar il·legalment l’edifici pel valor “d’uns 3.000 euros”, segons se n’ha fet ressò El Periódico.

Malgrat aquest període d’ocupació il·legal relativament breu, “hi ha famílies que han decidit marxar” del barri, tal com relata un dels veïns, a causa dels furts, robatoris amb violència, violacions de domicili, amenaces i baralles. A tall d’exemple, d’acord amb les investigacions dels Mossos, un dels ocupes il·legals, en una trifulga al bar Stop Blai, va amputar el dit d’un cambrer amb un matxet en impedir que un dels ocupes il·legals robés un client, mentre que un altre treballador va ser ferit al braç i a la cara. Els veïns es neguen a donar el nom per temor a les represàlies i denuncien la impunitat amb què actua l’ocupació il·legal i la delinqüència.

 
La sitaució del Poble Sec en dades

Analitzant el Mapa Delinqüencial de Catalunya, el 2019, l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sants-Montjuïc, on pertany el Poble Sec, barri amb un 21,7% d’immigració d’acord amb l’Idescat, va registrar un total de 31 entrades a domicili aliè, 218 ocupacions il·legals, 1.695 robatoris amb violència i/o intimidació i 14.527 furts.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme