Mossos a Barcelona: incapaços d’actuar contra l'ocupació il·legal dels MENA

11 d'agost de 2020

Mossos a Barcelona: incapaços d’actuar contra l'ocupació il·legal dels MENA

En ser considerats domicilis segons la llei, els agents policials requereixen d’un permís especial

 
Redacció

Els Mossos d’Esquadra han detectat, de moment, 51 habitatges ocupats il·legalment. En vuit districtes de Barcelona els MENA i el moviment txarmil ―d’acord amb les descripcions del seu modus operandi― utilitzen per dormir i emmagatzemar els objectes robats violentament a la ciutadania. D’acord amb Carles Anfruns, comissari en cap del cos de la policia barcelonina, es tracta de “gent amb molts antecedents” que “durant el dia surten en grup a buscar víctimes”, especialment “vulnerables, sobretot gent gran”, utilitzant contra ells “un excés de violència”.

Anfruns, a més, demana insistentment a la Junta “eines per actuar amb mesures cautelars [...] contra aquestes cases ocupades per delinqüents”, d’entre les quals una ja va ser incendiada a final del passat juliol, a la plaça Joan Pelegrí d’Hostafrancs, arran d’un dels “enfrontaments territorials” dels ocupants il·legals. Malgrat tot, la policia encara és incapaç d’actuar per llei, ja que cal un permís especial per accedir als locals i edificis ocupats il·legalment en considerar-se domicilis, i atès que els delinqüents canvien d’indret regularment.


Incapacitat d’actuació

Els casos de robatoris amb violència i d’ocupacions il·legals d’habitatges per part de menors immigrants tutelats s’ha agreujat a Catalunya a una velocitat desmesurada. El 2018, van ser ocupats de forma il·legal un total de 1.380 habitatges només a Barcelona. Un fet que no només atempta contra la propietat privada, sinó que contreu la seguretat ciutadana i, sovint, condueix a altres conflictes que abasten des de baralles entre els mateixos ocupants o contra els veïns fins a incendis.

A més a més, la llei no acaba per resoldre el problema. En molts casos, arran que la policia no pot demostrar un transcurs de menys de 48h des del moment de l’ocupació il·legal, fet que inicia un procediment judicial i burocràtic llarg i insuficient.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme