Mossos a Barcelona: incapaços d’actuar contra l'ocupació il·legal dels MENA
11 d'agost de 2020

En ser considerats domicilis segons la llei, els agents policials requereixen d’un permís especial
Redacció
Els Mossos d’Esquadra han detectat, de moment, 51 habitatges ocupats il·legalment. En vuit districtes de Barcelona els MENA i el moviment txarmil ―d’acord amb les descripcions del seu modus operandi― utilitzen per dormir i emmagatzemar els objectes robats violentament a la ciutadania. D’acord amb Carles Anfruns, comissari en cap del cos de la policia barcelonina, es tracta de “gent amb molts antecedents” que “durant el dia surten en grup a buscar víctimes”, especialment “vulnerables, sobretot gent gran”, utilitzant contra ells “un excés de violència”.
Avui una amiga m'ha explicat l'intent d'okupació q va patir l'altre dia a casa seva a Sta.Coloma. Per sort estava a casa, si no avui estaria al carrer. Un grup de menas. Ara té por de sortir a comprar o el que sigui... Va anar a denunciar a @mossos i ni cas... @BCNHelpers
— Carmeta Llaç Groc (@trastomina) August 9, 2020
Anfruns, a més, demana insistentment a la Junta “eines per actuar amb mesures cautelars [...] contra aquestes cases ocupades per delinqüents”, d’entre les quals una ja va ser incendiada a final del passat juliol, a la plaça Joan Pelegrí d’Hostafrancs, arran d’un dels “enfrontaments territorials” dels ocupants il·legals. Malgrat tot, la policia encara és incapaç d’actuar per llei, ja que cal un permís especial per accedir als locals i edificis ocupats il·legalment en considerar-se domicilis, i atès que els delinqüents canvien d’indret regularment.
La posició "pro-ocupació" d'Erc ,no em sobta gens ,atès que ja va votar en contra del procediment exprés, per a la recuperació pels particulars dels habitatges ocupats .L'actual Consellera de Justícia, quan era diputada, va defensar al Congrés, el seu vot contrari.
— Fels Schweigen (@FelsSchweigen) July 21, 2020
Incapacitat d’actuació
Els casos de robatoris amb violència i d’ocupacions il·legals d’habitatges per part de menors immigrants tutelats s’ha agreujat a Catalunya a una velocitat desmesurada. El 2018, van ser ocupats de forma il·legal un total de 1.380 habitatges només a Barcelona. Un fet que no només atempta contra la propietat privada, sinó que contreu la seguretat ciutadana i, sovint, condueix a altres conflictes que abasten des de baralles entre els mateixos ocupants o contra els veïns fins a incendis.
🔷 La baralla es va produir entre alguns dels joves conflictius que havien ocupat dues finques al mateix carrer.
🔺 Una de les finques es va incendiar fa un parell de setmanes.
🔺 Els veïns s’han organitzat per fer front a la inseguretat.
pic.twitter.com/t0IWxjRN7w https://t.co/P08DEyGKeV
— Helpers [BCN] (@BCNHelpers) August 7, 2020
A més a més, la llei no acaba per resoldre el problema. En molts casos, arran que la policia no pot demostrar un transcurs de menys de 48h des del moment de l’ocupació il·legal, fet que inicia un procediment judicial i burocràtic llarg i insuficient.
🔷 Detectada aquesta tarda nova ocupació conflictiva al carrer 📍Santa Madrona 14.
🔺 Els Mossos d’Esquadra no han pogut fer fora els ocupants perquè no han pogut demostra que fes menys de 48 de l’ocupació. pic.twitter.com/q2xg1E1g8Y
— Helpers [BCN] (@BCNHelpers) August 7, 2020
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 703 lectors