'Mood Z': TV3 estrena un programa juvenil anti-català

14 d'octubre de 2020

'Mood Z': TV3 estrena un programa juvenil anti-català

Amb un contracte amb la CCMA de 61.994,05€ per 8 mesos, 'Mood Z' emet la seva primera entrevista en castellà

 
Redacció

El Dia de la Hispanitat d’enguany, 12 d’octubre de 2020, TV3 va anunciar l’estrena a les xarxes socials d’un nou programa, Mood Z, el qual, si ja crida l’atenció la subordinació a l’anglès del seu propi nom, l’anomenada “fàbrica de continguts juvenils, digitals i en català” va emetre la seva primera entrevista en castellà.

 
Quina és la salut del català?

Contribuint a la davallada del basardós 36,1% de parlants habituals de català, la productora santboiana contractada per la CCMA durant 8 mesos per 61.994,05€ que produeix el programa –i amb ajuts de l’Ajuntament de Sant Boi del Llobregat–, La Bombilla Media, que és també una associació juvenil, produeix tota mena de contingut en castellà que recull a altres programes propis com TVienes o Gent de Carrer.

 
Hispanocentrisme

Com a mostra del peu que calça el programa, el dia de la seva estrena, 12 d’octubre, Mood Z va aprofitar per fer campanya contra el passat colonial de l’Estat espanyol, marcant així el marc mental hispanocèntric del nou espai televisiu.

Així les coses, no va fer cap mena d’esment a Catalunya, sinó que va corroborar la dissolució i la subordinació lingüística del català al castellà. De fet, el flamant programa és una mostra del nefast estat de la llengua catalana al país.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme