Mollet del Vallès: detinguts dos homes i una dona de 21, 29 i 47 anys, de nacionalitat portuguesa i espanyola, especialitzats en estafes bancàries suplantant la identitat

25 de novembre de 2021

Mollet del Vallès: detinguts dos homes i una dona de 21, 29 i 47 anys, de nacionalitat portuguesa i espanyola, especialitzats en estafes bancàries suplantant la identitat

Els delinqüents es feien passar per les persones que figuraven als documents, es presentaven a entitats bancàries i aconseguien reintegraments fraudulents de diners: aquesta manera de fer es repetia fins que buidaven el compte

 
Redacció

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mollet del Vallès van detenir el passat 25 d’octubre de 2021 dos homes i una dona de 21, 29  i 47 anys de nacionalitat espanyola i portuguesa, com a presumptes autors dels  delictes de furt, ús de documents autèntics sense estar legitimat i estafa bancària. I més endavant i en data 9 i 10 de novembre d'enguany van detenir tres dones més de 39, 43 i 48 anys de nacionalitat espanyola, com a presumptes autores dels mateixos delictes.

 
Modus operandi dels suplantadors d'identitat

A començaments del mes de gener d’enguany, agents dels mossos de Mollet del Vallès van rebre la denúncia d’un robatori interior de vehicle d’on van sostreure la documentació i altres objectes. Al cap de tres mesos la persona que va patir el robatori va denunciar que algú havia utilitzat el seu document per intentar retirar diners en una entitat bancària i més endavant també va rebre càrrecs efectuats al seu compte de compres efectuades en diferents localitats.

En el decurs de la primera denúncia es va iniciar una extensa investigació on es va detectar i comprovar un seguit de casos relacionats  amb el mateix modus operandi, captaven documents d’identitat sostrets o perduts per posteriorment realitzar extraccions fraudulentes. Es feien passar per les persones que figuraven als documents, es presentaven a entitats bancàries i aconseguien reintegraments fraudulents de diners. Aquesta manera de fer es repetia fins que buidaven el compte.

Una altra modalitat delictiva que practicaven, després de buidar els comptes falsificaven nòmines amb els documents d’identitat i demanaven targetes de crèdit en grans centres comercials i feien compres a diferents establiments a crèdit.

Aquest grup va actuar en més de 25 localitats de diferents parts de Catalunya, entre elles, Mollet del Vallès, Rubí, Pineda de Mar i Gavà.  Afectant almenys 10 víctimes i van arribar a acumular  prop de 100.000 euros en reintegraments o despeses.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

 
Mesures penals

La suplantació de l'estat civil o el robatori d'identitat és un delicte molt greu, tipificat a l'article 401 del Codi Penal, establint la pena de presó de sis mesos a tres anys per suplantar la identitat d'una altra persona, és a dir, només se'n té en compte el robatori de la identitat.

D'altra banda, l'article 248 del Codi Penal contemple el delicte d'estafa. Així mateix, els reus d'estafa seran castigats amb la pena de presó de sis mesos a tres anys. Per a la fixació de la pena s'ha de tenir en compte l'import del defraudat, el trencament econòmic causat al perjudicat, les relacions entre aquest i el defraudador, els mitjans emprats per aquest i totes les altres circumstàncies que serveixin per valorar la gravetat de la infracció.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme