Moçambic: el president moçambiquès, Filipe Nyusi, presenta la CDAS, una unitat militar contra els terroristes islamistes formada per diversos països africans

13 d'agost de 2021

Moçambic: el president moçambiquès, Filipe Nyusi, presenta la CDAS, una unitat militar contra els terroristes islamistes formada per diversos països africans

La Comunitat de Desenvolupament de l’Àfrica del Sud (CDAS) neix fruit de la cooperació recent entre Ruanda i Moçambic, gràcies a la qual van poder alliberar Mocimboa de Praia, bastió d’Estat Islàmic

 
Redacció

Dilluns, 9 d'agost de 2021, el president moçambiquès Filipe Nyusi va presentar a la província de Cabo Delgado, una de les més perjudicades per l’silamisme, l’anomenada Comunitat de Desenvolupament de l’Àfrica del Sud (CDAS), una unitat especialitzada en la lluita contra els tentacles d'Estat Islàmic al continent africà.

Fruit de l’ajut servit al país per part de 1.000 soldats de Ruanda contra els islamistes, la CDAS està conformada per les tropes de diverses nacions del sud de l’Àfrica.

 
Organització governamental contra l'islamisme terrorista

Segons explicava diumenge, 8 d'agost de 2021, el portaveu de l'exèrcit de Ruanda, Ronald Rwinga, les operacions en col·laboració en la reconquesta i pacificació d’un dels bastions més importants d’Estat Islàmic, permetrà que més de 800.000 civils desplaçats per l’islamisme tornin a Mocimboa de Praia i reprenguin els seus negocis.

Un moviment mitjançant el qual, constaten els militars moçambiquesos, ambdós països van aconseguir fer fora un centenar d’islamistes de la localitat.

 
La unió dels països africans contra l'amenaça islamista

Gràcies a l’èxit de la cooperació, la CDAS inclou en la seva forma inicial tropes i vehicles blindats de Botswana, oficials d’entrenament de Zimbabwe, personal de la força aèria d’Angola i prop de 400.000 dòlars en fons de Namíbia.

A més, comptant amb la recent entrada de Lesotho, Tanzània i Sudàfrica, compromesa a contribuir amb 1.500 soldats a més de tropa naval i aèria. A tot això, i sota el vistiplau de Nyusi, afegint entrenament militar per part de la Unió Europea a fi de reforçar la CDAS.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme