Mireia Vehí (CUP) a ‘Els matins’ (TV3) treu importància al referèndum de l'1O i demana que se'n faci un altre

20 d'abril de 2021

Mireia Vehí (CUP) a ‘Els matins’ (TV3) treu importància al referèndum de l'1O i demana que se'n faci un altre

Afirmant que CUP no entrarà a governar en almenys dos anys, només si una moció de confiança ho enceta, Mireia Vehí (CUP) proposa promoure la ingovernabilitat a l’Estat espanyol mentre ERC hi dialoga

 
Redacció

Dilluns, 19 d'abril de 2021, la diputada al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí (CUP), enmig dels preacords amb ERC i JxCat per a formar Govern passats dos mesos de les eleccions del 14F, va etzibar a Els matins de TV3 que l’1-O no va ser un referèndum democràticament reconegut. Fet pel qual, dins les negociacions encara en curs, exigeix a ERC configurar les condicions per un altre referèndum.

 
La hipocresia de CUP i ERC

Precisament, la manca d’entesa i l’excés de condicions imposades pel partit d’extrema esquerra —en un estira-i-arronsa que, com acostuma el processisme, no duu enlloc— són motiu perquè Vehí (CUP) rebli que CUP no entrarà a governar en almenys dos anys, tant bon punt es valori una moció de confiança. Per ara, però, i lluny de la causa independentista, la CUP advoca per promoure la ingovernabilitat a l’Estat espanyol, tasca que considera capital per forçar la independència.

D’aquesta manera, amb dos anys de marge a tals efectes, Vehí (CUP) valora com a positiu tornar a preparar un altre referèndum mentre ERC s’obstina en dialogar amb l’Estat espanyol. En ambdós casos, i malgrat les promeses sempre incomplertes sobre la celeritat de l’autodeterminació, esdevenen propostes polítiques buides per l'execució de la independència Catalunya perquè quan han pogut (referèndum de l'1O) no han volgut.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme