Mireia Mata (ERC), secretària d'igualtat a la conselleria de feministes, vol repoblar els pobles petits de Catalunya amb immigrants afganesos

29 de setembre de 2021

Mireia Mata (ERC), secretària d'igualtat a la conselleria de feministes, vol repoblar els pobles petits de Catalunya amb immigrants afganesos

La Generalitat que dirigeix Pere Aragonès (ERC) pretén importar a Catalunya estrangers de l'Afganistan com a mesura per combatre el despoblament català, regalant-los papers, feina i empadronament

 
Redacció

L'objectiu de la Generalitat presidida per Pere Aragonès (ERC) és repoblar els pobles petits de Catalunya amb immigrants afganesos. Així mateix ho ha ratificat la secretària d'igualtat a la conselleria de feministes, Mireia Mata (ERC), en què es pretén importar a Catalunya estrangers de l'Afganistan com a mesura per combatre el despoblament català. De fet, aquest és l'objectiu d'un projecte comú entre l'associació Micropobles i la Generalitat, el qual a materialitzar-se a l'octubre d'enguany, 2021.

 
Com la Generalitat de Pere Aragonès (ERC) regalarà papers als immigrants d'Afganistan?

Segons promou la redactora de Catalunya Informació, Laia Claret, "tothom hi guanya" si els petits pobles catalans estan a disposició dels immigrants afganesos que diuen venir a Catalunya com a refugiats. No en va, en la seva peça publica a més que per adquirir l'estatut de refugiat, la conselleria de feministes, que encapçala Tània Verge (ERC), assistirà l'immigrant afganès en els municipis de menys de 500 habitants a efectes de cobrir llocs de feina, de manera que s'inscriuran a la demanda de la Generalitat a partir d'aquest octubre i es resoldrà al pròxim desembre.

Al seu torn, Mata (ERC), revela com regalar papers als immigrants afganeses: els convenis internacionals que qui ostenta l'estatut de refugiat se li atorgui una condició digna de vida, motiu pel qual la Generalitat de Catalunya dirigida per Aragonès (ERC) fomenta que la immigració provinent d'Afganistan esdevingui legal perquè tindrà una feina i estarà empadronada.

A més, Mata (ERC) especifica que els refugiats que vagin als micropobles tindran persones tècnics públics que esdevindran els seus mentors per ajudar-los amb les gestions però no per promoure els valors i la llengua dels catalans. Així mateix, Mata (ERC) afirma que l'immigrant afganès que treballés a Kabul com informàtic o jardiner, a Catalunya ha de poder desenvolupar la mateixa feina en els petits pobles catalans, on assegura que no hi ha informàtics ni jardiners per treballar-hi.

 
Quant costarà això? I quants immigrants afganesos seran?

Mentre a l'octubre s'obrirà el termini perquè els micropobles s'inscriguin a la mesura de la Generalitat d'Aragonès (ERC) i, al seu torn, promoguin ofertes de llocs de feina que es resoldran aquest desembre, Mata (ERC) exposa que el projecte governamental —amb la complicitat de JxCat— compta ara mateix mb una inversió d'aproximadament un milió d'euros al Servei d'Ocupació i preveu oferir un mínim de 20 llocs de feina i un màxim de 40.

D'altra banda, la conselleria de feminstes de Verge (ERC) remarca que ara mateix, a Catalunya, hi ha —comptabilitzats segons xifres oficials— 208 immigrants afganesos que estan tramitant l'estatut de refugiats. Tan bon punt l'obtinguin, s'hi podran adherir, però s'afirma també que és un projecte per a immigrants d'altres nacionalitats, motiu pel qual la mesura del govern d'Aragonès (ERC) no abasta sols la immigració provinent per la caiguda d'Afganistan com han comunicat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme