Mataró: una disputa entre immigrants marroquins per un pis okupat acaba amb un apunyalament al coll

16 d'abril de 2021

Mataró: una disputa entre immigrants marroquins per un pis okupat acaba amb un apunyalament al coll

L’autor de l'apunyalament havia estat prèviament atès a l’hospital de Mataró per un cop de ferro rebut per la víctima, en cerca i captura per penes acumulades d’okupació d’un immoble, delicte de lesions i homicidi en grau de temptativa

 
Redacció

Dimecres, 14 d'abril de 2021, els Mossos d’Esquadra van activar una ordre de cerca i captura contra un immigrant marroquí per haver apunyalat al coll a un altre, qui hores abans havia necessitat d’assistència mèdica a l’hospital de Mataró en haver estat colpejat amb un ferro durant una disputa per un pis okupat.

 
Mesures penals

Segons els Mossos, l’autor de la ganivetada serà acusat d’homicidi en grau de temptativa, el qual tindrà una pena inferior en un o dos graus al càstig per homicidi, el qual s’estableix entre els 15 i 25 anys de presó.

Tanmateix, l’acusat, amb la víctima evacuada a temps i, per ara, sense temor per la seva salut, podria ser culpable d’un delicte de lesions, el qual, segons l’article 148 del Codi Penal, es castiga amb pena de presó de 2 a 5 anys. Tot això sense abordar la qüestió d’un habitatge okupat contra el que, segons les circumstàncies, l’article 245 pena amb presó d’1 a 2 anys o multa de 3 a 6 mesos.

 
La correlació entre delinqüència i l'okupació

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, a l’Àrea Bàsica Polical (ABP) de Mataró, municipi amb un 17% d’immigració segons l’Idescat, entre l’any 2017 i 2019 els delictes de lesions van augmentar en un 14% —passant de 465 a 531 casos—, mentre que els delictes d’okupació d’immobles van incrementar en un 141% —de 85 a 205 casos registrats— i en un 300% les temptatives d’homicidi —passant de 2 a 8 casos en dos anys.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme