Mataró: l'alcalde David Bote (PSC) exigeix 'solucions jurídiques i policials' efectives a Maria Eugènia Gay, delegada del govern espanyol a Catalunya, per aturar les okupacions

30 de març de 2022

Mataró: l'alcalde David Bote (PSC) exigeix 'solucions jurídiques i policials' efectives a Maria Eugènia Gay, delegada del govern espanyol a Catalunya, per aturar les okupacions

Segons l'alcalde mataroní, cal que s’obri un jutjat específic per a les okupacions i que es doti el territori de més Mossos i que aquests reforcin les investigacions contra les màfies que es lucren okupant pisos revenent-los

 
Redacció

Dijous passat, 24 de març de 2022, a Mataró, l'alcalde mataroní David Bote (PSC) va exigir 'solucions jurídiques i policials' efectives a Maria Eugènia Gay, delegada del govern espanyol a Catalunya, per aturar les okupacions.

 
L'okupació, una xacra social

Segons avançava Capgròs, l’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), ha mantingut una reunió amb la delegada del Govern de l'Estat espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i l’equip de la ministra de Justícia, Pilar Llop (PSOE), per parlar sobre la multi-reincidència delictiva i l'okupació, aquest darrer un problema especialment greu a la capital del Maresme.

Bote (PSC) ha transmès als seus interlocutors la necessitat que actuïn per aturar les okupacions, atès que suposa una problemàtica que a Mataró està molt estesa però que, segons assenyala l’alcalde, no és pas exclusiva de la capital del Maresme. De fet, ha insistit, agafant perspectiva, que Catalunya té un problema amb les okupacions, no només Mataró.

De fet, les dades mostren que Catalunya lidera la llista negra de les okupacions a l’Estat espanyol, concentrant més del 40% del total que es produeixen. La situació és especialment greu a Barcelona i als municipis de l’entorn, tal i com es posa de manifest en les reunions dels alcaldes de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, que inclou Mataró.

 
Mesures penals i efectives contra l'okupació ja!

Davant de tot plegat, Bote (PSC) ha insistit a la delegada del govern espanyol i a l’equip del Ministeri de Justícia espanyol que responguin a les demandes que Mataró porta anys realitzant per combatre les okupacions. En primer lloc, cal que s’obri un jutjat específic per a les okupacions; i en segon, que es doti el territori de més Mossos i que aquests reforcin les investigacions contra les màfies que es lucren okupant pisos revenent-los.

Bote (PSC) destaca que els mecanismes legals per procedir al desallotjament d’habitatges okupats no faciliten la celeritat que convé, i que per aquest motiu calen mesures més dures, com les que proposa, les quals serien 'un avantatge de cara a agilitzar els tràmits' i també permetrien 'apoderar la policia per poder actuar amb major contundència'.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme