Mataró: la mobilització dels veïns del barri del Pla d’en Boet fa que l'ajuntament reclami a la Generalitat acabar amb les okupacions a la ciutat

16 de setembre de 2021

Mataró: la mobilització dels veïns del barri del Pla d’en Boet fa que l'ajuntament reclami a la Generalitat acabar amb les okupacions a la ciutat

Segons l'Associació de Veïns del Pla d'en Boet, la Generalitat presidida per Pere Aragonès (ERC) ha mostrat una desidia total en la gestió d'aquests habitatges socials

 
RedaccióLa mobilització del veïnat mataroní ha permès que David Bote (PSC), alcalde de l'Ajuntament de Mataró, es comprometi davant dels veïns del Pla d’en Boet a reclamar a la Generalitat que acabi amb les okupacions a la capital del Maresme.


 
Què passa a Mataró?

Com avança Capgròs, la deixadesa dels blocs d’habitatges públics de la plaça Torre del Cogoll, a tocar de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, ha provocat que esdevingui un niu de delinqüència. Aquesta promoció, gestionada per l’Agència Catalana de l’Habitatge, és un focus de conflicte des de fa una dècada, i en els darrers dies ha estat notícia de nou pels greus incidents entre delinqüents de la zona.

En aquest sentit, Bote (PSC), acompanyat de diversos regidors i tècnics, a més de representants de Mossos d’Esquadra i la Policia Local, es van reunir dimarts, 14 de setembre de 2021, amb una vintena de veïns al Centre Cívic Pla d’en Boet. La trobada ha permès que emergeixin els problemes de seguretat i de convivència que es viuen en la zona dels entorns del carrer Sant Cugat amb el carrer Sant Valentí.

 
Els mataronins, tips i alarmats de tanta inseguretat

Els residents del Pla d’en Boet estan molt alarmats perquè les disputes entre persones de perfil delinqüencial residents a la zona han anat a més, generant situacions de molta tensió. La matinada de dijous passat, 8 de setembre de 2021, uns individus van calar foc a un cotxe a l’aparcament soterrat dels pisos de la Torre del Cogoll, motiu pel qual diversos vehicles més es van veure afectat.

Per altra banda, la següent matinada del dia 9 de setembre de 2021, es va incendiar un local ocupat als baixos dels edificis marrons del carrer Sant Valentí, a pocs metres de l’aparcament, el qual va obligar a desallotjar els veïns del bloc afectat. No en va, segons apunten fonts policials, els dos fets estan relacionats, i tindrien vincles amb alguna disputa entre bandes marroquines.

 

 
On és la Generalitat de Pere Aragonès (ERC)?

Des de l'Associació de Veïns del Pla d'en Boet reclamen que l'Ajuntament pressioni a la Generalitat presidida per Pere Aragonès (ERC), la qual consideren que ha mostrat una desidia total en la gestió d'aquests habitatges socials, tal com relata la presidenta de l'entitat, Remedios Merchán.

L'associació veïnal lamenta que el conflicte a l'entorn d'aquests edificis és crònic i enquistat, motiu pel qual cal anar a l'arrel del problema perquè es resolgui. D'aquesta manera, demanen un increment de patrullatge policial a la zona i que aquest es mantingui, de cara a garantir la seguretat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme