Mataró: el veïnat del barri de Vista Alegre diu prou i fa fora uns okupes i tapia els accesos de la casa

12 de febrer de 2022

Mataró: el veïnat del barri de Vista Alegre diu prou i fa fora uns okupes i tapia els accesos de la casa

Segons la llei vigent, respecte d'una okupació d’un habitatge, que no és primera o segona residència, només es pot aturar d’immediat si s’enxampa els okupes in fraganti intentant entrar a l’immoble

 
Redacció

Dilluns passat, 7 de febrer de 2022, a Mataró, concretament en el barri de Vista Alegre, el veïnat mataroní va diu prou i va fer fora uns okupes i tapien els accesos de la casa.

 
La força dels veïns contra l'okupació

Segons va avançar Capgròs, els Mossos no hi van poder fer res perquè l'okupació era consumada. En canvi, però, la força de centenars de veïns, exercint pressió contra aquesta xacra social il·legal, va permetre que expulsar els okupants, i a continuació van tapiar els accessos de la propietat privada.

La victòria veïnal al barri mataroní de Vista Alegre contra les okupacions va aconseguir fer fora tres okupes que s'havien instal·lat el cap de setmana passat en una casa buida de la zona, després que els Mossos d'Esquadra no poguessin foragitar-los perquè legalment es considerava okupació consumada.

 
Crònica dels fets anti-okupes

Els fets van tenir lloc el diumenge dia 6 de febrer de 202, hores després que es detectés l'okupació d'una casa unifamiliar buida al carrer Montalt 42. Segons expliquen des de l'Associació de Veïns de Vista Alegre, els residents van denunciar-ho a Mossos d'Esquadra, però quan aquests van arribar al lloc dels fets no van poder fer-hi res, ja que una okupació d’un habitatge que no és primera o segona residència només es pot aturar d’immediat si s’enxampa els okupes in fraganti intentant entrar a l’immoble. En aquest cas, era consumada, fet que, tal com denuncien els veïns, deixa la policia sense eines per actuar en aquests casos.

Davant d'això, els residents a la zona, que fins ara s'ha vist molt poc afectada per les ocupacions ja que el barri gairebé no té immobles buits, van decidir organitzar-se i fer pressió perquè els ocupes marxessin pel seu propi peu. I ho van aconseguir. En aquest sentit, diumenge passat, a les sis de la tarta, prop de dues-centes persones van tallar el carrer Montalt pels dos extrems i es van manifestar davant la casa okupada. Finalment van aconseguir que els tres ocupants marxessin motu proprio, escortats per agents dels Mossos i sense que es produïssin incidents. Immediatament, els mateixos veïns van tapiar portes i finestres de l'immoble, que segons sembla pertany a una entitat financera, per assegurar-se que no l'intentin tornar a okupar.

Els veïns asseguren que els tres ocupants, segons els haurien explicat des de Mossos, tenien una llarga trajectòria en aquest àmbit, ja que també haurien estat okupes a l'edifici del carrer Jaume I de Cerdanyola, un altre barri mataroní, i que tants problemes va ocasionar durant el desconfinament. Des de l'Associació Veïnal, el seu nou president, Antonio Castillo, reclama que la Generalitat faci canvis normatius de forma urgent de cara a permetre que les forces policials puguin dur a terme la seva feina en casos com aquest.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme