Mataró: detingut un immigrant il·legal marroquí amb formació militar i experiència en combat que podria haver planificat un atac terrorista islamista

8 d'agost de 2022

Mataró: detingut un immigrant il·legal marroquí amb formació militar i experiència en combat que podria haver planificat un atac terrorista islamista

Ingressa a presó, després d'haver passat a disposició judicial, l'immigrant il·legal marroquí i terrorista islamista havent entrat il·leglament a Europa a través de la ruta dels Balcans (Turquia, Bulgària, Sèrbia, Hongria i Àustria)

 
Redacció

Divendres passat, 5 d'agost de 2022, a Mataró, va ser detingut un immigrant il·legal marroquí amb formació militar i experiència en combat que podria haver planificat un atac terrorista islamista.

 
Mesures penals

La Policia Nacional ha detingut a Mataró un islamista retornat de Síria que té formació militar i experiència en combat i que es considera combatent terrorista estranger (FTF, per les seves sigles en anglès). El detingut immigrant il·legal marroquí, que feia pocs dies que havia arribat al municipi, ha ingressat a presó, després d'haver passat a disposició judicial.

També hi ha un altre home investigat per la policia que va ser arrestat a Àustria en virtut d'una euroordre de detenció emesa per l'Audiència Nacional. Segons la Policia Nacional, és la primera vegada que es deté a dos combatents terroristes estrangers amb vinculacions amb l'Estat espanyol després d'entrar de forma coordinada i clandestina a Europa a través de la ruta dels Balcans.

 
Històric d'antecedents penals dels islamistes detinguts

Tots dos detinguts tenien experiència de combat des que es van unir el 2014 a grups afiliats a Al-Qaeda a Síria i han estat arrestats per la presumpta pertinença a organització terrorista islamista en el marc d'una investigació de la Policia Nacional.

L'inici de la investigació es remunta a principis del 2022, quan la Comissaria General d'Informació va obtenir la informació que dos combatents vinculats amb l'Estat espanyol, immigrants il·legals de nacionalitat marroquina, planejaven entrar a Europa. A partir d'aquell moment van començar les gestions sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número sis i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Un dels detinguts havia romàs il·legalment a l'Estat espanyol abans de desplaçar-se el 2014 cap a zona de conflicte a Síria mentre que l'altre va anar-hi l'any següent des del Marroc. Aquest segon mai havia viscut a l'Estat espanyol, però gran part de la seva família sí que hi vivia des de feia set anys.

Un cop a Síria, els detinguts van inserir-se en grups afins a Al-Qaeda i van rebre entrenament militar. Més tard, i davant la pèrdua de territoris per part de grups terroristes, es van desplaçar a Turquia, on han viscut els darrers mesos a l'espera de poder creuar il·legalment cap a Europa.

Així ho van aconseguir fa dos mesos utilitzant la ruta dels Balcans, que els va fer recórrer Turquia, Bulgària, Sèrbia, Hongria i Àustria. En aquest darrer país, un d'ells va ser detinguts mentre que l'altre immigrant il·legal va continuar el seu recorregut fins arribar a Catalunya, on es va amagar en un domicili de Mataró.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme