Mataró: Bote (PSC) demana a Elena (ERC) solucions per combatre les okupacions, després que durant el 2021 n'hi hagi hagut més de 400

31 de gener de 2022

Mataró: Bote (PSC) demana a Elena (ERC) solucions per combatre les okupacions, després que durant el 2021 n'hi hagi hagut més de 400

Les okupacions per fer negoci s’estan multiplicant i constitueixen un terç dels serveis requerits per la Policia Local mataronina: s'està al límit de la saturació operativa i sense prou eines per atacar-ho

 
Redacció

Tal com ha avançat Capgròs, l'alcalde mataroní David Bote (PSC) demana al conseller d'Interior Joan Ignasi Elena (ERC) solucions per combatre les okupacions perquè durant el 2021 n'hi ha hagut vora 400 i la policia local mataronina n'ha evitat sols 128.

 
L'okupació és un malson a Mataró

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena (ERC), va presidir divendres passat, 28 de gener de 2022, la Junta Local de Seguretat de Mataró, al costat de l’alcalde David Bote (PSC) i amb representants de totes les forces i cossos de seguretat de la capital del Maresme. En aquesta trobada, s’han abordat fenòmens com els de les okpacions, que són especialment greus a Mataró. Bote (PSC) ha aprofitat per insistir a Mossos d’Esquadra que s’involucrin més en la lluita contra aquesta problemàtica.

En declaracions posteriors a la reunió, Bote (PSC) ha assegurat que cal que els Mossos intensifiquin la investigació en l’àmbit de les okupacions perquè des de l’Ajuntament no es cansen de reclamar més suport, policial i institucional, contra un problema que els desborda (durant l’any 2021 les ocupacions es van disparar a xifres rècord a la ciutat).

 
Les xifres dels okupes converteixen Mataró en una plaça okupa

Les okupacions per fer negoci s’estan multiplicant i constitueixen un terç dels serveis requerits per la Policia Local mataronina. Segons fonts policials, s'està al límit de la saturació operativa i sense prou eines per atacar-ho.

Així mateix, Mateo Sánchez, el cap del cos policial municipal, ha afegit que la unitat específica de la Policia Local, gràcies a la col·laboració ciutadana, ha evitat 128 intents d’ocupació d’habitatge durant els primers nou mesos de l’any 2021 però és insuficient davant l’abast i el ritme d’okupacions que hi ha a Mataró, 367 de gener a setembre de l'any passat, pràcticament el triple que 2020.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme