Mataró: 32 detencions de la màfia marroquina per entrar 5 tones d'haixix amb llanxes des del Marroc

5 d'octubre de 2023

Mataró: 32 detencions de la màfia marroquina per entrar 5 tones d'haixix amb llanxes des del Marroc

La costa de la capital del Maresme és la porta d'entrada del tràfic il·legal d'haixix per part de les màfies marroquines que tenen Catalunya com a zona logística internacional per vendre droga

 
Redacció

Abans-d'ahir, dimarts 3 d'octubre de 2023, els Mossos d'Esquadra van confirmar que es va desarticular una xarxa criminal marroquina que introduïa haixix al port de Mataró amb llanxes d’alta velocitat procedents del Marroc.

 
Mataró, la porta d'entrada a Catalunya de la droga marroquina

Així mateix, es van decomissar més de 5 tones d’haixix i detenir 32 individus (els principals líders de l’organització, lloctinents encarregats de la logística, conductors de les embarcacions que portaven la droga del Marroc, o personal de suport que descarregava llanxes i conduïa les furgonetes) a la costa de la capital del Maresme sota el nom de cas Pekin. La ciutat mataronina ha esdevingut, al seu torn, la porta d'entrada del tràfic il·legal d'haixix per part de les màfies marroquines que tenen Catalunya com a zona logística internacional per vendre droga.

L’actuació es va iniciar arran d’una trucada al 112 d’un vigilant de seguretat del port a les 4 de la matinada informant d’un comportament anòmal d’una embarcació que accedia al port mataroní. En aquest punt es va organitzar un dispositiu policial sobrevingut format per agents de seguretat ciutadana i investigació que va fer les primeres detencions in fraganti. En la lluita policial en contra de la marihuana, les organitzacions criminals utilitzen l'enclavament català com un trampolí per la distribució i l'emmagatzematge per transportar l’haixix cap a Europa.

De fet, la tasca ingent contra el tràfic d’haixix duta a terme pels Mossos d’Esquadra ha comportat la confiscació de més de 40 tones d’haixix a Catalunya des de l’any 2018. Però tot i la pressió judicial i policial exercida al sud de l’Estat espanyol, en els darrers anys els narcotraficants han establert bases logístiques a tot l'arc mediterrani occidental.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme