Mas (PDeCAT): 'empipat' per la trencadissa de l'espai post-convergent

16 de setembre de 2020

Mas (PDeCAT): 'empipat' per la trencadissa de l'espai post-convergent

Mas (PDeCAT) al·ludeix Puigdemont (JxC) quan es lamenta que “dintre de casa nostra no siguem capaços d’articular operacions conjuntes com sempre havíem fet”

 
Redacció

En una roda de premsa del passat dilluns, 14 de setembre de 2020, l’ex-president Artur Mas va manifestar que se sentia “trist, decebut i empipat” envers la decisió de Carles Puigdemont en escindir-se del PDeCAT per constituir el renovat Junts per Catalunya, explicant que “en alguna cosa” no està d’acord si no s’hi integra, però sense voler “facilitar” una “baralla pública” entre ambdós ex-presidents.

Tanmateix, Mas, crític amb la destitució “ni neutra ni gratuïta” dels consellers Buch, Vilallonga i Chacón per part del president Quim Torra, al·lega que no vol “ser partícip d’una separació” de la que constata ser-hi “cada vegada més a prop”.

Mas considera que “si no hi ha unitat dins el sobiranisme, ningú ens prendrà seriosament”, una sentència nodrida tant per les destitucions a dit de Torra, la renovació del partit de Puigdemont o la inesgotable “estratègia” d’ERC en dialogar i pactar amb l’Estat espanyol. Malgrat l’especulació sobre si Mas apareixeria a alguna llista electoral, l’ex-president va esclarir que tan sols pretén “subratllar més” el seu “perfil institucional com a ex-president del país”.

 
Un govern precari

I avui mateix, 16 de setembre de 2020, durant l’entrevista a Els Matins de TV3, Artur Mas s’ha mostrat com un personatge melangiós i ancorat a l’antiga Convergència, però també crític contra l’actualitat processista, esmentant que “aquest govern ha quedat com un govern en una certa precarietat”.

Proposa, pel que fa a la possible inhabilitació del president Quim Torra, qui compareixerà davant del Tribunal Suprem demà, 17 de setembre de 2020, convocar eleccions o anomenar un president per exhaurir la legislatura. Aquesta segona opció la considera “molt operativa”, car pondera el calendari “pràcticament exhaurit”, afegint que “o ho resolen ja o no sé quan ho faran”.

Malgrat insistir en què no és “enlloc” i que fa “d’ex-president, res més”, Artur Mas valora la coalició electoral amb Junts per preservar la representació del PDeCAT, que malgrat veure “els defectes” de qualsevol coalició, advoca per “evitar la trencadissa”. Especialment, perquè li semblaria “inconcebible” el fet que “dintre de casa nostra no siguem capaços d’articular operacions conjuntes com sempre havíem fet.

Alhora, fent propaganda novament de l’antiga Convergència, romanent a la versió renovada, i desestimant Junts per Catalunya perquè no podria “anar personalment a un lloc que no aconsegueix sumar tot el que hauria de sumar”.

 
Amb “el cor dolgut”

Mas, amb “el cor dolgut” i venint “d’una trajectòria demostrable i contrastable” segons ell mateix, és del parer que el trencament del seu silenci ha estat propiciat perquè “estan passant coses que cada vegada em neguitegen més”, en especial “l’esquerda del principi d’unitat”.

En aquest sentit, l’ex-president esmenta que hi ha “tres condicions imprescindibles” que l’actual govern no aborda. I que són “passar d’una majoria sòlida a una d’inapel·lable”, construir “aliances exteriors sòlides” i constituir una “unitat estratègica d’objectiu i de camí per arribar-hi”. D’aquestes tres, sosté que la darrera com la menys treballada.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme