Mario Urrea (ERC): repoblar els micropobles amb la immigració il·legal

16 de setembre de 2020

Mario Urrea (ERC): repoblar els micropobles amb la immigració il·legal

Catalunya té 336 micropobles on hi viuen tan sols un 2% dels catalans: una aposta a favor de les contra-comunitats que s’apropiarien del 35% de municipis del país

 
Redacció

El passat febrer d’enguany, 2020, l’Associació de Micropobles de Catalunya, que actua com a portaveu de pobles de menys de 500 habitants, va anunciar a La Manyana que, junt amb Immigració, duria a terme una prova pilot per repoblar amb immigrants il·legals alguns dels 174 micro-pobles adscrits a l’associació en qualitat de refugiats [sic].

Mario Urrea (ERC), a més de president d'aquesta l’associació, és alcalde de Torrebesses (Segrià). Considera, segons va declarar a Catalunya Ràdio, que “la immigració és una gran oportunitat”. Així mateix, va confirmar que està “treballant per poder oferir-los alguna primera feina en ajuntaments a través del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya)” a fi de concedir-los la ciutadania posteriorment. I aleshores, Urrea va apuntar que tractaria de posar a disposició dels immigrants il·legals “uns 20 o 25 micro-pobles de Catalunya”.


Feina, lloguer i salari per a immigrants il·legals

Doncs aquest setembre, el pla pilot s’ha posat en marxa i captarà dos micro-pobles de Lleida, Torrebesses i Torre-serona, per ser repoblats amb immigrants il·legals. I a propòsit, segon l'avançament que en fa Segre.com, la Generalitat proposaria la família d’immigrants il·legals i l’Ajuntament disposaria la feina i l’habitatge, mentre que el SOC en pagarà el salari i una entitat social en pagarà el lloguer.

Catalunya té almenys 336 micropobles on hi viuen tan sols un 2% dels catalans. Dit d'una altra manera, compensar el despoblament amb la introducció d’immigrants il·legals suposa una aposta a favor de les contra-comunitats que s’apropiarien del 35% de municipis de Catalunya que conformen aquests micro-pobles.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme