Marcel Vivet, activista independentista, carrega contra els líders processistes: 'S’han despertat prou contradiccions en l’acció del govern com per fer-lo caure'

12 de juliol de 2021

Marcel Vivet, activista independentista, carrega contra els líders processistes: 'S’han despertat prou contradiccions en l’acció del govern com per fer-lo caure'

L’activista independentista Marcel Vivet despulla el paper col·laboracionista de la Generalitat en la seva acusació: va ser arrestat després de la manifestació del setembre de 2018 contra la desfilada de Jusapol i ha estat condemnat de manera injustificada

 
Redacció

“La Generalitat i la fiscalia espanyola m’acusen i em demanen cinc anys i nou mesos de presó entre l’una i l’altra” ha afirmat Marcel Vivet, activista independentista acusat de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions, a la tertúlia Sílvia Orriols, regidora i promotora d’Aliança Catalana i presentadora del podcast setmanal de La Santa Espina.

 
El paper col·laboracionista de la Generalitat

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya va actuar com a acusació particular, demanant 4 anys, 9 mesos i 1 dia de presó, 600 euros de multa i una indemnització de 1.549 euros; tanmateix, recentment, la Generalitat de Catalunya ha presentat un recurs contra la sentència de Marcel Vivet, rebaixant la pena a 6 mesos de presó, però mantenint l’acusació. Una estratègia que té d’objecte assossegar l’escarni rebut per part de la societat catalana en pair un nou càstig sobre un activista independentista.

Segons Vivet, s'exposa el tripijoc de la Generalitat: una maniobra cínica, en la qual s'ha fet tot el possible per dur-lo al tribunal acabant per condemnar-lo a presó. D’altra banda, el secretari general del Departament de l’Interior, Oriol Amorós (ERC), ha reconegut hipòcritament que la sentència va ser desproporcionada, i ha aprofitat el recurs per etzibar que el canvi de criteri s’emprarà a partir d’ara en aquests casos.

Malgrat que Amorós (ERC) també al·lega sobre la condemna de Vivet que el pal de bandera amb què presumptament va colpejar l’agent no era perillós, es mantindrà la multa de 600 euros pel delicte lleu de lesions, alhora que es retira també la petició d’1 any i 9 mesos per delictes de desordres públics només perquè no és competència de la Generalitat imposar sancions en aquests casos.

 
La Generalitat llença la pedra i amaga la mà

Tal i com han comentat Sílvia Orriols i Vivet, aquesta és una acusació galdosa, atès que es basa en el sol testimoni d’un mosso qui també havia acusat un altre activista per exactament la mateixa lesió.

Vivet ha comentat que el paper de la Generalitat en el seu cas ha estat esperpèntic: la Generalitat ha esbombat als mitjans de comunicació que ha ofert pactes a Vivet per no entrar a la presó, i ha pressionat la seva mare i el seu advocat directament.

A més, atès que  el judici s’havia de celebrar dos mesos abans de les eleccions, va arranjar que dos mossos que havien de fer de testimoni es posessin malalts el mateix dia del procés per tal de posposar-lo fins després de les eleccions.

 
Què ens espera?

Jordi Aragonès, historiador i cap d’opinió de La Santa Espina, també es trobava a la tertúlia, i ha coincidit amb Vivet en el fet que els dirigents processists d'ERC, JxCat i CUP han enganyat la ciutadana durant el Procés per fins electorals. “Hi ha un acord entre forces” ha apuntat Vivet “per anar fent una gestió de les engrunes i per anar perdent pes en els objectius de fons.”

Sílvia Orriols ha apuntat que, mentre que els polítics processistes han rebut indults del govern espanyol, hi ha 3.000 independentistes anònims acusats i que es troben en perill d’entrar a la presó o haver de pagar multes injustes. Tot facilitat pel paper cínic i incomprensible de la Generalitat, tal com ha reblat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme