Manresa: operatiu policial dels Mossos, Policia Nacional i Local contra els robatoris a la capital del Bages

8 de setembre de 2021

Manresa: operatiu policial dels Mossos, Policia Nacional i Local contra els robatoris a la capital del Bages

L'operatiu Tremall s'ha activat per mitigar els delictes que cometen els multireincidents: els robatoris amb força (danys materials) han baixat el 44,7%, però han augmentat el 38% els robatoris violents a botigues

 
Redacció

En el marc de l'operatiu Tremall, en què els Mossos d'Esquadra juntament amb la Policia Local de Manresa i la Policia Nacional de l'Estat espanyol es coordinen per reduir la delinqüència a la capital del Bages, els fets delictius com els furts i els robatoris han minorat respecte el 2019 malgrat que el maig i el juny d'enguany han patit un repunt a la via pública, segons Enric Gerónimo, actual cap de l’Àrea Bàsica Policial del Bages.
 
Manresa, ciutat minada de delinqüència

En aquest sentit, l'operatiu Tremall s'ha activat per mitigar els delictes que cometen els multireincidents. Tal com apunta Gerónimo, de gener a ençà, els delictes a nivell global han baixat el 8% a Manresa, tot i que els robatoris amb força (és a dir, danys materials) han baixat el 44,7%. Per altra banda, els robatoris amb violència o intimidació s’han reduït el 20,5%. Així mateix, cal destacar la reducció de les estrebades del 48%, però en canvi han augmentat el 38% els robatoris violents a botigues.De fet, ahir, dimarts 7 de setembre de 2021, la capital bagenca va ser l’escenari d’un robatori violent i un furt d’una bossa de mà, tal com recollia el Regió7. Per una banda, el primer dels fets vou un robatori violent al carrer Vidal i Barraquer, en què els joves van acostar-se a un home que estava passejant el gos i d’una estrebada li van arrencar una cadena que portava al coll. D'altra banda, en el segon dels delictes, es tracta del furt d’una bossa de mà produït a l’aparcament del Gros Mercat, al polígon dels Dolors, en què la víctima estava carregant la compra al cotxe quan uns individus se li van apropar i van llençar unes monedes a terra i quan ella es va distreure li van sostreure la bossa de mà que tenia a l’interior del vehicle i en la qual hi havia diners, el telèfon mòbil i documentació, entre altres objectes personals.

 
Mesures penals

Segons l'article 237 del Codi Penal, són reus del delicte de robatori els qui, amb ànim de lucre, s’apoderin dels béns mobles aliens utilitzant força en les coses per accedir al lloc on aquestes es troben o violència o intimidació en les persones. Al seu torn, el culpable de robatori amb força en les coses serà castigat amb la pena de presó d'un a tres anys.

Paral·lelament, l'article 234 del Codi Penal tipifica el delicte de furt considerant el qui, amb ànim de lucre, prengui els béns mobles d’altri sense la voluntat de l’amo, de manera que ha de ser castigat, com a reu de furt, amb la pena de presó de sis a 18 mesos si la quantia del que s’ha sostret passa de 400 euros.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme