Manresa: okupes armats amb ganivets amenacen els veïns per intentar okupar-los casa seva entre els carrers Alcalde Armengou i Balsareny

25 de juliol de 2021

Manresa: okupes armats amb ganivets amenacen els veïns per intentar okupar-los casa seva entre els carrers Alcalde Armengou i Balsareny

Mentre els Mossos denuncien la manca de recursos necessaris per enfrontar l’okupació arreu de Catalunya, el Bages ha experimentat un augment del 32% de les okupacions entre els primers trimestres d’enguany i el 2020

 
Redacció

Des de fa mesos, un grup d’una vintena d’okupes instal·lats a la casa del xamfrà entre els carrers Alcalde Armengou i Balsareny de Manresa, municipi amb un 19% d’immigració segons l’Idescat, ha presentat diverses escenes de terror i inseguretat entre els veïns.

Segons recull Regió7, i situant la fi de les restriccions la revetlla de Sant Joan d’enguany com a detonant de l’encrueliment, els okupes protagonitzen baralles amb pals i ganivets, amenaçant els veïns i tractant d’okupar-ne els habitatges.

 
Els propietaris desemparats front l'okupació

Malgrat tot, i mentre els veïns asseguren no poder dormir, abocats en un continu estat d’alerta, els Mossos d’Esquadra lamenten que no disposen dels recursos necessaris per enfrontar l’okupació no sols al municipi, sinó també al país.

Tanmateix, recordant que, a fi de disposar de l’ordre judicial necessària per desallotjar l’immoble, cal que el propietari de l’edifici denunciï l’okupació. Per ara, tant els Mossos com la Policia Local no poden fer més que acostar-s’hi quan els veïns denuncien els fets i marxar quan la situació es calma.

 
Augmenten les okupacions al Bages

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Bages, on s’ubica Manresa, va experimentar un augment del 40% de les okupacions entre el 2018 i el 2020, passant de 148 a 207 casos registrats. A més, augurant-ne un major increment enguany, amb un increment del 32% entre els primers trimestres de 2021 i 2020 ―passant dels 44 als 58 casos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme