Manresa: la permissivitat d'ERC i JxManresa amb l'ocupació il·legal

14 d'agost de 2020

Manresa: la permissivitat d'ERC i JxManresa amb l'ocupació il·legal

L'ajuntament de la capital del Bages ajuda als ocupes il·legals i aquests la refusen i continuen delinquint

 
Redacció

El febrer del 2019, l’Ajuntament de Manresa, governat per ERC i JxManresa, va decidir instal·lar comptadors “solidaris” als ocupes il·legals amb la finalitat de, evitant així les punxades, garantir la seguretat i l’accés als drets bàsics. Una decisió que, segons el tècnic jurídic municipal, Jeroni Muñoz, s’implementaria “independentment de les circumstàncies en què resideixin en un determinat domicili”, va ser proposada per la regidora d’Acció Social, Àngels Santolària, i finalment avalada pel TSJC.

Quant als propietaris, malgrat que es neguessin a donar d’alta els subministraments, l’Ajuntament de Manresa va optar per diversos requisits. Entre d’altres, que els ocupes il·legals obeeixin al criteri de “vulnerabilitat” segons Serveis Social o que no hi hagi un conflicte entre els veïns ―fet, d’acord amb tot antecedent, rotundament improbable. Sigui com sigui, a dia d’avui l’Ajuntament ja n’ha instal·lat més de 120.

Conseqüentment, l’agost del mateix any, els veïns manresans manifestaven el seu “desemparament” envers 12 habitatges ocupats il·legalment entre els carrers Sant Joan d’en Coll i Arquitecte Gaudí. El que els veïns consideren un “forat negre legal” per aquests delictes, prové del fet que, entre el 2015 i el 2016, i sota el govern de CiU i novament ERC, l’ocupació il·legal va assolar Manresa a causa d’un canvi legislatiu amb el qual les ocupacions il·legals van esdevenir falta administrativa en lloc de delicte.

 
Ocupen i continuaran ocupant

Avançant sobre els fets, el gener d’aquest 2020, la policia va intervenir en un conflicte amb ocupes il·legals a Manresa a causa del progressiu malestar veïnal. D’acord amb els llogaters i propietaris del carrer Moragas, un cop instal·lats, els ocupes il·legals van començar a robar als supermercats i embrutar l’espai comunitari fins que, arran d’un toc d’atenció, van amenaçar els veïns. Malgrat tot, els agents no van poder fer res més que identificar-los per manca d’una autorització per accedir a l’habitatge. Una passivitat a la que se sumen els intents de l’alcaldia i l’esquerra radical per silenciar, entre d’altres, els abusos sexuals perpetrats pels ocupes.

Recentment, a primers d’agost, el sempre solidari Ajuntament de Manresa va oferir ajuts per obtenir habitatge i inserció laboral a set ocupes il·legals desallotjats d’entre 17 i 21 anys. Concretament, l’oferta consistia en atenció en un centre de la DGAIA, iniciar un pla de treball, allotjar-se a un alberg social i, fins i tot, rebre una ajuda per lloguer. Tot i així, la decisió dels ocupes il·legals ha estat la de negar l’oferta i, presumiblement, continuar ocupant i delinquint. Fets que proven que, hi hagi o no ajuda, la naturalesa d’aquests delinqüents roman immutable.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme