Manresa: detinguts dos immigrants marroquins de 19 i 20 anys després d'un apunyalament a dins d'un domicili del carrer Sobrerroca

3 de novembre de 2021

Manresa: detinguts dos immigrants marroquins de 19 i 20 anys després d'un apunyalament a dins d'un domicili del carrer Sobrerroca

L'agressió va tenir lloc dins d'un edifici abandonat i reokupat, mentre que la víctima, tal com informa la policia catalana, va patir ferides greus

 
Redacció

Divendres passat a la nit, 29 d'octubre de 2021, Manresa va viure un nou incident d'inseguretat. Van ser detinguts dos immigrants marroquins de 19 i 20 anys després d'un apunyalament a dins d'un domicili del carrer Sobrerroca.

 
Modus operandi

Segons avançava el Regió7, els presumptes autors de la ganivetada són dos individus de 19 i 20 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Barcelona i Manresa respectivament, amb nombrosos antecedents, i que van ser arrestats una estona després, dins d'un operatiu conjunt de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. La víctima, tal com informa la policia catalana, va patir ferides greus.L'agressió va tenir lloc dins d'un edifici abandonat i reokupat, el número 29 del carrer de Sobrerroca. Sovint s'hi produeixen conflictes de forma periòdica. Aquí mateix, fa tres anys, el 2018, es va produir de matinada un incendi que va ferir per inhalació de fum quatre persones que eren a dins.
Manresa, focus d'inseguretat

D'altra banda, aquest nou incident va ser el segon del mateix divendres de la setmana passada. Al matí, un home va resultar ferit en una baralla entorn la Seu de Manresa. Cap a tres quarts d'onze, segons fonts dels Mossos d’Esquadra, van ser alertats que a la zona hi havia una baralla. Quan van arribar al lloc, al carrer Codinella, van trobar un home amb una ferida a l’esquena, possiblement feta amb arma blanca, que no va voler ni atenció mèdica ni denunciar els fets i va marxar del lloc.No obstant això, dijous 28 d'octubre de 2021, dos grups de joves van protagonitzar a quarts de tres del migdia una escena similar a la plaça de Sant Domènec de Manresa. Segons alguns testimonis, diversos joves van irrompre a la plaça tot barallant-se i van entrar a la terrassa de Las Vegas on van agafar diversos cendrers que es van començar a llençar entre ells. D’allà es van dirigir cap a la plaça Clavé mentre agafaven ampolles de vidre que hi havia a les papereres i se les llençaven de forma molt violenta, explicaven els testimonis. La batussa seguia i d’allà, van tornar cap a la plaça de Sant Domènec, des d’on es van dirigir cap a la Muralla i el Passeig. Quan la policia hi va arribar, els joves ja no eren a la zona. 
Mesures penals


En l'homicidi intentat —o bé l'intent de homicidi—, el subjecte actiu actua amb ànim de matar (animus necandi), mentre que en el delicte de lesions es troba exclosa d'aquesta intenció, el subjecte actua amb ànim de lesionar (animus laedendi). Per el primer motiu, ens referim a un delicte d’homicidi en grau de temptativa.

De conformitat amb els articles 66, 16.1, 62, i 138 del Codi Penal, pel delicte d'homicidi en grau de temptativa, s'imposa la pena de tres anys i sis mesos de presó, que comporta l'accessòria d'inhabilitació especial per a l'exercici de el dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna segons l'article 55 del mateix cos legal.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme