Manresa: augmenten un 16% els homicidis i assassinats a la capital bagenca, de 2020 ençà

23 de febrer de 2022

Manresa: augmenten un 16% els homicidis i assassinats a la capital bagenca, de 2020 ençà

Mentre Manresa és el tercer gran municipi de la Catalunya Central on més han crescut els delictes en els darrers dos anys, Vic es converteix en la capital de la regió central de més de 20.000 habitants on més ha augmentat la delinqüència

 
Redacció

Abans-d'ahir, dilluns 21 de febrer de 2022, el ministeri de l'Interior espanyol va publicar les dades de criminalitat a Manresa: augmenten un 16% els homicidis i assassinats a la capital bagenca, de 2020 ençà.

 
El cor de Catalunya, un cau de delinqüència

Manresa és el tercer gran municipi de la Catalunya Central on més han crescut els delictes en els darrers dos anys, segons el balanç de criminalitat que ha fet públic el Ministeri de l'Interior. Així mateix, els homicidis i assassinats són els fets delictius que han tingut l'increment més significatiu a la capital bagenca. Entre el 2020 i el 2022, els crims a la ciutat han augmentat un 16%.

D'altra banda, destaca també que l'increment més elevat s'ha produït a Vic, que es converteix en la capital de la regió central de més de 20.000 habitants on més ha augmentat la delinqüència. Els altres grans municipis de la demarcació on creixen els delictes són Manlleu (35,1%), Manresa (16%) i Igualada (2,3%).
 
La criminalitat augmenta al Bages i Osona, i també a l'Anoia

La capital de la comarca de l'Anoia és la ciutat de la Catalunya Central on més creixen els delictes sexuals. En concret, el 2021 va haver-hi 24 delictes contra la llibertat i intimitat sexual (6 per agressió sexual amb penetració i 18 per altres delictes contra la llibertat sexual). El 2020, en canvi, va haver-hi 6 delictes d'aquesta tipologia. Es dona el cas que per la celebració de Tots Sants del 2021 va tenir lloc a Igualada la violació d'una menor a la sortida d'una discoteca, de la qual encara no se'n sap l'autor del delicte ni on para; de moment, la investigació continua oberta i no hi ha cap detingut.
La comparativa de criminalitat feta pública pel Ministeri de l'Interior amb informació de totes les policies de l'Estat espanyol manifesta que els delictes a Manresa, Manlleu i Vic es troben per sobre de la mitjana de Catalunya, on en global els fets delictius van incrementar un 10,6%.Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme