L’OMS encobreix el laboratori del virus xinès

17 de juliol de 2020

L’OMS encobreix el laboratori del virus xinès
Fotografia per: Johannes Eisele

La mostra, un 92’6% idèntica a la Covid-19, hauria romàs durant una dècada a Wuhan

 
Redacció

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va anunciar dilluns que no visitarà l’Institut de Virologia de Wuhan durant la seva investigació sobre els orígens del coronavirus, malgrat que el laboratori contenia mostres del virus xinès que eren gairebé idèntiques a les que van causar la pandèmia global. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l’OMS, va declarar que la la missió de l’organització tan sols consistiria en “avançar en la comprensió dels hostes animals de la Covid-19 i determinar com la malaltia va saltar entre animals i humans”.

Tot i que la sospita va créixer arran que el Dr. Gauden Galea, representant de l’OMS a la Xina, va queixar-se al maig per “no haver estat convidats” a les investigacions xineses sobre el brot, aquesta negativa planteja que la teoria sobre la modificació del virus o la seva fuita del laboratori de Wuhan ha estat descartada per l’organització. Recordant que l’OMS ja havia estat criticada pels governs del món per repetir els punts de discussió exactes de la Xina sobre el virus. Crítiques a les que el Dr. Galea respon que l’organisme tan sols coneix “el que ens explica la Xina”.

 
L’origen del virus xinès sota sospites

Anteriorment, es va descobrir que el laboratori havia mantingut una mostra del coronavirus durant una dècada que era en un 92’6% idèntica a la Covid-19. De fet, un estudi científic d’Àustria, liderat per l’investigador de vacunes de la Universitat de Flinders Nikolai Petrovsky, va descobrir que el virus xinès probablement s’hauria creat en un laboratori. Tret d’alguna “notable coincidència” en el seu codi genètic que el va dur a mutar de forma natural, optimitzant-se per atacar cèl·lules humanes.

També es va donar a conèixer que l’Institut de Virologia de Wuhan va rebre un lliurament dels virus més mortals del món provinent de Canadà mesos abans del brot del coronavirus. Malgrat que les autoritats canadenques neguen la connexió entre l’acomiadament per “incompliment de les polítiques” de la científica que va supervisar l’enviament, la Dra. Xiangguo Qiu, i el brot del coronavirus, el professor de dret i epidemiòleg a la Universitat d’Ottawa, Amir Attaran, va manifestar a CBC News que tot sembla “sospitós i alarmant”.

Attaran, a més, va afegir que “el que sabem és que abans de ser acomiadada, va enviar un dels virus més mortals de la Terra, i múltiples varietats del mateix per maximitzar la diversitat genètica i el que els experimentadors a la Xina podrien fer amb ella, a un laboratori xinès que genera guanys perillosos d’experiments de funcions”. Especialment, perquè els descobriments proven irrefutablement que el laboratori de Wuhan estava manipulant patògens naturals i mutant-los perquè fossin més infecciosos. Concloent, segons Attaran, que “tot això té lligams amb l’exèrcit xinès”.

 
Intel·ligència i els científics insten a la investigació

Arran de les troballes, John Roberts, reporter de la Casa Blanca, va informar en el seu moment que hi havia “consens entre la majoria de les 17 agències d’intel·ligència dels EUA que la Covid-19 va originar-se al laboratori de Wuhan” i que “la font va emfatitzar en la creença que la fuita va ser un error i no intencionada”. Tot i així, algunes figures de gran rellevància en intel·ligència, com ara l’ex-cap de l’MI6, Sir Richard Dearlove, insten a que s’investigui el laboratori de Wuhan.

Amb tot, els darrers descobriments, siguin o no especulacions, es produeixen enmig de tot un seguit de successos sospitosos. Com ara la fugida de Hong Kong d’alguns viròlegs xinesos cap a Occident, acusant el Partit Comunista Xinès d’encobrir la Covid-19; prenent com a exemple la Dra. Li-Meng Yan, especialitzada en virologia i immunologia a l’Escola de Salut Pública de Hong Kong i de les primeres del món científic en estudiar el virus xinès. Així mateix, els seus descobriments sobre la Covid-19 van ser ocultats pels seus superiors.

Li-Meng Yan va fugir en defensa de la veritat als EUA el 28 d’abril de 2020, després que el secretisme plagués sobtosament les converses sobre el virus, s’obligués l’ús de les mascaretes i notés que “els metges del l’hospital estan espantats, però no poden parlar”. Sobre les conseqüències, Li-Meng Yan va manifestar saber “què s’esdevindria” perquè coneix “la corrupció entre aquests tipus d’organitzacions internacionals com l’OMS amb el govern de la Xina i el Partit Comunista Xinès”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme