Lloret de Mar: escenari de ganivetades entre quatre immigrants subsaharians amb nacionalitat senegalesa i italiana per una disputa de drogues

30 de juliol de 2021

Lloret de Mar: escenari de ganivetades entre quatre immigrants subsaharians amb nacionalitat senegalesa i italiana per una disputa de drogues

Coneguts per la Policia Local de Lloret de Mar, un dels implicats ha estat traslladat a l’hospital en patir un apunyalament, dos han estat detinguts per autoria i agressió a l’autoritat i un tercer ha fugit

 
Redacció

Dimarts, 27 de juliol de 2021, una baralla en relació a la droga entre quatre immigrants d’origen subsaharià ―amb nacionalitats senegalesa i italiana i coneguts per la policia― al carrer del Carme de Lloret de Mar, municipi amb un 37% d’immigració segons l’Idescat, va acabar amb un dels implicats apunyalat al pit i a les mans. Traslladat a l’hospital Trueta de Girona amb l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), no es tem per la vida del ferit.

Amb la investigació encara oberta per esclarir els fets, la Policia Local va poder detenir l’autor de la ganivetada i un segon individu per agredir els agents en el moment de la detenció, mentre que el tercer implicat va fugir del lloc dels fets.

 
Mesures penals

Segons els articles 148 i 550 del Codi Penal, el càstig que s’imposaria per un delicte de lesions i un delicte d’atemptat contra l’autoritat se situaria en penes de 2 a 5 i d’1 a 4 anys de presó, respectivament.

Una privació de la llibertat superior a l’any amb què també s’hi afegiria la deportació com bé assenyala l’article 57 de la Llei d’Estrangeria.

 
Augment dels delictes de lesions

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de la Selva Litoral, on pertanyen Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar amb una població immigrant conjunta del 26% —amb 22.641 individus de—, va experimentar un augment del 17% dels delictes de lesions entre el 2017 i el 2019 ―passant dels 477 als 559 casos registrats.

Tanmateix, detectant una previsió d’encrueliment aturada per la pandèmia amb un increment del 14% entre els primers trimestres del 2019 i el 2020, dels 89 als 107 casos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme