Lleida: un immigrant algerià n'apunyala un altre al pit i a l’esquena durant una baralla

23 d'abril de 2021

Lleida: un immigrant algerià n'apunyala un altre al pit i a l’esquena durant una baralla

L’agressor hauria estat detingut per intent d’homicidi, el qual es castiga amb una pena inferior a la que comprèn el Codi Penal vers l’homicidi consumat, establerta entre els 15 i 25 anys de presó

 
Redacció

Dilluns, 17 d'abril de 2021, dies després d’un altre cas d’apunyalament a Mataró en una disputa entre immigrants per un pis ocupat, un immigrant d’origen algerià va apunyalar el pit i l’esquena d’un altre durant una baralla a Lleida, municipi amb un 19’52% d’immigració segons l’Idescat. Malgrat que no es tem per la vida de la víctima, l’agressor ha estat detingut per intent d’homicidi mentre els Mossos investiguen encara la motivació de l’atac.

 
Mesures penals

Amb un marc legal similar al del cas dels okupes immigrants, l’homicidi en grau de temptativa, i ateses les circumstàncies d’una baralla que no comprèn planificació de crim, el Codi Penal estableix una pena inferior en un o dos graus al càstig per homicidi, el qual oscil·la entre els 15 i 25 anys de presó.

 
La temptativa d'homicili, delicte a l'alça

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, la temptativa d’homicidi va augmentar en un 68’5% entre el 2015 i el 2019 arreu del país, passant de 140 a 236 casos, mentre que l’homicidi consumat va augmentar en un 56’2% durant el mateix període, passant de 32 a 50 casos. Pel que fa a Lleida, l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Segrià, les Garrigues i el Pla d’Urgell, entre el 2015 i el 2019 la temptativa d’homicidi va incrementar-se en un 50%, passant de 6 a 9 casos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme