Lleida: dos atracaments violents a la capital del Segrià, un immigrant algerià i un immigrant marroquí armats amb navalles

26 d'agost de 2021

Lleida: dos atracaments violents a la capital del Segrià, un immigrant algerià i un immigrant marroquí armats amb navalles

Ambdós delictes, de robatori amb intimidació i violència respectivament, han estat comesos per immigrants i es duen en poc temps


Redacció

Dilluns, 23 d'agost de 2021, un veí de Lleida va denunciar el robatori violent patit per part d’un immigrant d’origen marroquí. L’assaltant va apropar-se a l’home quan aquest passejava pel carrer Bonavista de la capital del Segrià i el va amenaçar amb una navalla, exigint que li donés tot el que duia a sobre, i li va clavar un cop de puny al pit per tal d’aconseguir-ho.

També recentment a Lleida, un immigrant algerià ha estat detingut per fets similars. En aquesta ocasió, l’assaltant passejava de matinada amb un grup de joves per Plaça Europa quan van trobar un veí de Lleida i van decidir atacar-lo. En oposar resistència, li van propinar diversos cops.

 
Origen dels agressors

En ambdós casos, la capacitat de la víctima d’identificar l’agressor ha estat clau per a la seva detenció.

En el primer cas, la descripció de l’assaltant d’origen marroquí va permetre que aquest fos detingut poc després al carrer Tallada.

En el segon cas, la víctima va aconseguir localitzar l’atacant poca estona després: era un immigrant algerià de només 18 anys.

 
Mesures penals

Els assaltants s’enfronten ambdós a penes per delictes de violència (173.2 CP), castigat amb la pena de presó de sis mesos a dos anys, i robatori amb intimidació (248 CP), penat amb la pena de presó de dos a cinc anys, sense perjudici de les penes que els pogués correspondre pels actes de violència física que realitzés.

 
Augment dels delictes de lesions

Lleida té un 19,5% de població immigrant. I tal com indica el Mapa Delinqüencial, centrant les dades a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Segrià, les Garrigues i el Pla d’Urgell, on s’ubica Lleida, encapçala la zona amb més delictes de lesions comesos el primer trimestre d’enguany a Catalunya, amb 200 casos registrats.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme