Lleida: detingut un immigrant marroquí per intentar abusar sexualment de dues dones consecutivament

27 de juliol de 2021

Lleida: detingut un immigrant marroquí per intentar abusar sexualment de dues dones consecutivament

Amb 418 casos d’abusos sexuals registrats arreu de Catalunya durant el 1r trimestre d’enguany, l’article 181 del Codi Penal aplicaria sobre el detingut una pena de presó d’1 a 3 anys, mentre s'iniciaria la deportació segons l’article 57 de la Llei d’Estrangeria

 
Redacció

Dimecres passat, 21 de juliol de 2021, la Guàrdia Urbana va detenir un immigrant d’origen marroquí per intentar abusar sexualment de dues dones consecutivament. A una de les quals va realitzar tocaments sense consentiment, concretament a l’avinguda Blondel i a la zona del Liceu Escolar de Lleida, municipi amb un 19% d’immigració segons l’Idescat.

 
El 16% de les agressions sexuals la cometen els marroquins

Seguint les dades els Mossos d’Esquadra, s’han registrat un total de 418 casos d’abusos sexuals arreu de Catalunya el primer trimestre d’enguany, conformant un augment del 9% respecte els primers tres mesos de l’any 2020, amb 384 casos.

Tanmateix, segons els informes del 2016 analitzats per l'equip de Helpers [BCN]el 56% de les agressions sexuals van ser comeses per individus estrangers, destacant en un 16% la nacionalitat marroquina.

 
Mesures penals

Segons l’article 181 del Codi Penal, l’agressor estaria sota una pena d’1 a 3 anys de presó o multa de 18 a 24 mesos per un delicte d’abusos sexuals. Tot recordant que si l’immigrant fos il·legal, la pena del delicte comès, la qual comporta la privació de llibertat durant un període superior a l’any, comportaria la deportació segons s’estableix a l’article 57 de la Llei d’Estrangeria.

 
Augmenten els delictes sexuals a Catalunya

Exposant les dades del Mapa Delinqüencial de Catalunya a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Segrià, les Garrigues i el Pla d’Urgell on s’ubica Lleida, municipi amb un 19% d’immigració segons l’Idescat, les agressions sexuals van presentar un augment del 7’25% entre el 2018 i el 2019 —passant de 69 a 74 casos registrats— i, en el conjunt a Catalunya, va augmentar en un 18% durant el mateix període —de 1.500 a 1.772 casos.

Mentre que les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) assenyalen que els condemnats per delictes sexuals de nacionalitat estrangera tripliquen els autòctons –amb una diferència de 17’3% immigrants vers 6’2% espanyols entre el 2018 i el 2019—,els informes del Consell General del Poder Judicial espanyol (CGPJ) també situen que els condemnats per violència de gènere de nacionalitat estrangera van créixer en un 13’5% a Catalunya entre els tercers trimestres del 2019 i el 2019 —passant dels 141 als 160 enjudiciats—, alhora que els condemnats autòctons es reduïen en un -2’5%.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme