Lleida: detingut un immigrant algerià de 45 anys com a presumpte autor d'una brutal violació als voltants del Turó de la Seu Vella

7 de novembre de 2021

Lleida: detingut un immigrant algerià de 45 anys com a presumpte autor d'una brutal violació als voltants del Turó de la Seu Vella

L’agressor estaria sota una pena d’1 a 3 anys de presó o multa de 18 a 24 mesos per un delicte d’abusos sexuals, i si l'immigrant fos il·legal, deportació segons s’estableix a l’article 57 de la Llei d’Estrangeria

 
Redacció

Com avançava el diari Segre, a la matinada de dijous passat, 4 d'octubre de 2021, va ser detingut un immigrant algerià de 45 anys com a presumpte autor d'una brutal violació als voltants del Turó de la Seu Vella. La víctima va acudir a la comissaria de la Policia Local per demanar auxili. Presentava múltiples lesions i va facilitar una descripció del suposat autor, que va ser arrestat.

 
La violació algeriana

La Guàrdia Urbana de Lleida va arrestar la matinada de dijous passat un immigrant algerià de 45 anys acusat de violar i agredir brutalment una dona al Barri Antic. L’arrest es va produir després que la víctima acudís a la comissaria de la Policia Local, situada al carrer Salmerón, demanant auxili a l’aconseguir escapar-se de l’agressor. La dona, d’uns 40 anys, presentava múltiples ferides i cops a la cara i la resta del cos i estava molt espantada. Pel que sembla, també portava la roba esquinçada i fins i tot li costava caminar a causa de la brutal violació, que es va produir als voltants de Turó de la Seu Vella.Els agents policials van activar ràpidament el protocol per a aquest tipus de casos, que inclou avisar els serveis d’emergència, i paral·lelament van demanar a la víctima que els donés una descripció del violador perquè la resta d’efectius del torn fessin una recerca per la zona. Poc després, una patrulla va localitzar a Prat de la Riba un individu que coincidia amb els trets que la denunciant havia explicat de l’home que la va abordar, la va forçar sexualment i la va agredir. El sospitós va ser traslladat a la comissaria i la dona, que encara es trobava allà, el va reconèixer, segons van indicar fonts solvents.

Per tot això, la Guàrdia Urbana lleidatana va procedir a la detenció de l’individu, de 45 anys i natural d’Algèria, com a presumpte autor d’un delicte d’agressió sexual. Per la seua part, la víctima va ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova per ser atesa de les ferides, ser sotmesa a una revisió i rebre atenció psicològica. El cas ha estat derivat als Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de la investigació. Pel que sembla, el detingut també va provocar destrosses a l’interior de la comissaria de la Urbana i va intentar autolesionar-se, per la qual cosa va haver de ser traslladat a l’hospital. Es preveu que passi a disposició judicial davant del jutjat de guàrdia de Lleida. A més del delicte d’agressió sexual, podria ser acusat també d’un delicte de lesions.

 
La província de Lleida ha rebut 195 denúncies per delictes sexuals el 2020

L’any passat, 2020, es van denunciar 195 delictes contra la llibertat sexual a les comarques lleidatanes, davant dels 204 denunciats un any abans, segons les dades de la Memòria de Fiscalia. Per tipologia de delicte, 59 causes van ser per agressions sexuals (violacions) i 55 més per abusos. També es van instruir sis denúncies per assetjament sexual (el 2019 no n’hi va haver cap).

Es van dictar 43 sentències per delictes sexuals l’any passat a Lleida, gairebé el doble que un any abans. En una dotzena, les víctimes eren menors d’edat. A més, les agressions sexuals a menors de 16 anys es van multiplicar per quatre, passant de 4 a 16 diligències.

 
Mesures penals

Segons l’article 181 del Codi Penal, l’agressor estaria sota una pena d’1 a 3 anys de presó o multa de 18 a 24 mesos per un delicte d’abusos sexuals.

D'altra banda, si l’immigrant fos il·legal, la pena del delicte comès, la qual comporta la privació de llibertat durant un període superior a l’any, comportaria la deportació segons s’estableix a l’article 57 de la Llei d’Estrangeria.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme