Lituània: la diputada lituana Dovilė Šakalienė afirma que Vladimir Putin vol recrear l''imperi de la por' de la Unió Soviètica als països fronterers amb Rússia

2 de març de 2022

Lituània: la diputada lituana Dovilė Šakalienė afirma que Vladimir Putin vol recrear l''imperi de la por' de la Unió Soviètica als països fronterers amb Rússia

Abans de la invasió russa, Šakalienė era coneguda per la seva lluita contra un altre règim autoritari de la Xina comunista, i ara propugna que els oligarques de Putin refusin la campanya expansionista russa a Ucraïna

 
Redacció

Lituània, com els altres països bàltics, tem l'expansionisme rus a l'oest. En aquest sentit, la diputada lituana Dovilė Šakalienė afirma que Vladimir Putin vol recrear l''imperi de la por' de la Unió Soviètica als països fronterers amb Rússia, els quals estan 'traumatitzats' pel comunisme.

 
Qui ha estat víctima del comunisme, ara tem l'expansionisme rus de Putin

La diputada lituana Dovilė Šakalienė, representant electe del Parlament de Lituània, país del qual comparteix frontera terrestre amb l'enclavament rus de Kaliningrad (Königsberg), sosté que Vladimir Putin ha estat corromput per anys de poder indiscutible.
En aquest sentit, Šakalienė tem que es repeteixin amb el nou expansionisme rus, a propòsit de la invasió russa d'Ucraïna, els traumes produïts pel comunisme tant als països bàltics com tots els contigus amb l'extinta Unió Soviètica. Tots ells recorden els estralls comunistes, les deportacions a Sibèria, els empresonaments, les tortures, o simplement l'ocupació russa contra la llibertat dels pobles dels països de l'Europa de l'est.
Segons la legisladora lituana, Putin vol que torni l'atmòsfera soviètica de por i omnipotència des des de la seva punta de la piràmide al Kremlin. Així mateix, argüeix que qui va començar a servir a la KGB ara pretén recrear l'imperi de la por i ampliar la influència per tal de reviure un món de dos eixos, amb els EUA i la nova Rússia com a gran. rivals.

 
Lituània dempeus contra l'autoritarisme populista

Abans de la invasió russa, Šakalienė era coneguda per la seva lluita contra un altre règim autoritari de la Xina comunista, atès que el març de l'any passat, 2021, Pequín la va sancionar personalment per elaborar una legislació que condemnava el genocidi que s'estava cometent a Xinjiang contra els uigurs i altres minories ètniques.

Amb tot, Lituània ha estat en un conflicte prolongat amb la Xina després d'obrir una ambaixada de facto de Taiwan a Vílnius l'estiu passat. En resposta a les amenaces, incloses les de guerra, del Partit Comunista Xinès, la diputada lituana ha clamat en diverses ocasions que —com a país— 'som petits però durs'.

Pel que fa a Rússia, Šakalienė considera que l'única esperança d'enfrontar-se al 'dictador sàdic' Putin serà fer insofribles els impactes econòmics contra la plutocràcia que l'envolta a efectes que els oligarques refusin la campanya expansionista russa a Ucraïna.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme